Nyíregyházi Törvényszék - A fellelhető összes értéket magával vitte – letartóztatta a bíróság

A Nyíregyházi Járásbíróság nyomozási bírája 2018. szeptember 13-án kisebb értékre, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntette miatt indult eljárásban elrendelte K. J. gyanúsított letartóztatását.
 
A nyomozás adatai szerint a gyanúsított 2018. június 26-án éjszaka Tiszavasváriban bemászott egy ingatlan bukóra nyitva hagyott ablakán a pincébe. Az ott lévő hűtőszekrényből eltulajdonított különböző, fagyasztott élelmiszereket és szeszes italokat. Innen feljutott a lakótérbe, és a szobákból arany ékszereket, karókákat, készpénzt és laptopot vett magához. Ezután kiment a fészerbe, és az ott lévő két kerékpárral, valamint a megszerzett zsákmányával távozott az ingatlanból. Az eltulajdonított tárgyak értéke meghaladja a 300 ezer forintot.
 
A bíróság álláspontja szerint – mivel a többszörösen büntetett előéletű gyanúsított a bűncselekményt jogerősen kiszabott büntetés hatálya alatt követte el – alaposan lehet tartani attól, hogy az eljárás jelenlegi szakaszában újabb, szabadságvesztéssel büntetendő bűncselekményt követne el. 
 
A kényszerintézkedéssel elérni kívánt célok csak a gyanúsított letartóztatásával biztosíthatók. 
 
A végzés végleges.
 
Nyíregyháza, 2018. szeptember 13.
 
Nyíregyházi Törvényszék Sajtóosztály