Nyíregyházi Törvényszék - Hét év fegyházbüntetésre ítélte a bíróság a csalássorozatot elkövető nőt

A Nyíregyházi Törvényszék másodfokú tanácsa a mai napon 7 év fegyházbüntetésre súlyosbította a csalás bűntette miatt K-né J. A. M. vádlottal szemben elsőfokon kiszabott 6 év fegyházbüntetést. A közügyektől eltiltás mellékbüntetés tartamát 6 évről 7 évre súlyosbította a törvényszék. Helybenhagyta a vádlottal szemben elsőfokon kiszabott, 3 millió Ft-ot meghaladó vagyonelkobzást.
 
Az ítélet szerint a vádlott képviseleti jogosultság nélkül két gazdasági társaság nevében piaci ár alatt lakásvásárlások és különféle pályázatok elkészítését vállalta. A vállalt kötelezettségek teljesítése azonban nem állt szándékában és arra lehetősége sem volt. A vádlott ezenkívül egyéb jellegű csalásokat is elkövetett 2014-2015. években. Így több lakás értékesítését vállalva, esetenként 1,5 és 4 millió Ft közötti összegeket vett át. Továbbá vállalt válóperrel kapcsolatos ügyintézést is, mellyel a sértettnek 5 millió Ft-ot meghaladó kárt okozott. 
A vádlott szerződést kötött sportpályák telepítése céljából történő eszközvásárláshoz, amely alapján több millió Ft értékben sporteszközöket vett át a sértett cégtől úgy, hogy azok ellenértékét nem fizette meg.
Cselekményeivel a vádlott 16 sértett részére több, mint 37 millió Ft kárt okozott.
 
Az ítélet jogerős.
 
Nyíregyháza, 2018. január 9.
 
Nyíregyházi Törvényszék Sajtóosztály