Nyíregyházi Törvényszék - Kirabolta ismerősét, letartóztatták

A Nyíregyházi Járásbíróság nyomozási bírája 2018. augusztus 7-én rablás bűntette miatt indult eljárásban elrendelte T. T.  gyanúsított letartóztatását.
 
A nyomozás adatai szerint 2018. augusztus 4-én a gyanúsított és a sértett egy nyíregyházi utcán beszélgettek, miközben a gyanúsított belenyúlt a sértett nadrágjának zsebébe, és kivett onnan 6.500 forintot. A sértett azonnal észlelte ezt, és kérte vissza a pénzét, a gyanúsított azonban nem adta vissza. A sértett próbálta visszaszerezni a pénzét a gyanúsított kezéből, aki hirtelen nyakon vágta őt, mely ütéstől a sértett elesett. A gyanúsított a megszerzett pénzzel elszaladt, de a bejelentést követően a rendőr járőrök rövid időn belül elfogták.
 
A gyanúsított többszörösen büntetett, hajléktalan életmódot folytató személy.
 
A bíróság álláspontja szerint az eljárás jelenlegi szakaszában alaposan lehet tartani attól, hogy szabadlábon hagyása esetén elérhetetlenné válna, megszökne vagy elrejtőzne, illetve újabb, szabadságvesztéssel büntetendő bűncselekményt követne el. A kényszerintézkedéssel elérni kívánt célok csak a gyanúsított letartóztatásával biztosíthatók. 
 
A végzés végleges.
 
Nyíregyháza, 2018. augusztus 8.
 
Nyíregyházi Törvényszék Sajtóosztály