Nyíregyházi Törvényszék - Letartóztatták a drogot árusító nőt és élettársát

A Nyíregyházi Járásbíróság nyomozási bírája új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntette miatt indult ügyben elrendelte J. T. R. és élettársa, M. Á. gyanúsítottak előzetes letartóztatását. 
 
A nyomozás adatai szerint a gyanúsítottak megállapodtak abban, hogy az új pszichoaktív anyagokat M. Á. Budapestről beszerzi és Nyíregyházára szállítja, amit porciózás után J. T. R. gyanúsított a megrendelőknek leszállít, és a vételárat átveszi. Ennek megfelelően 2015. nyarától heti rendszerességgel értékesítettek a szert. 2017. október 4-én J. T. R. gyanúsított egy nyíregyházi áruház parkolójában új pszichoaktív anyagot értékesített egy férfinak. A gyanúsítottak lakásán még aznap házkutatást tartott a rendőrség, melynek során több, mint 300 gramm, több csomagra kiporciózott növényi törmeléket foglaltak le.
 
A bíróság álláspontja szerint – tekintettel a bűncselekmény jellegére és törvényi fenyegetettségére – megalapozottan feltehető, hogy a gyanúsítottak szabadlábon hagyásuk esetén a hatóság elől elrejtőznének, illetve tanúk befolyásolásával megnehezítenék az eljárás menetét.
 
A végzés nem jogerős, a gyanúsítottak és védőik fellebbezést jelentettek be.
 
Nyíregyháza, 2017. október 9.
 
Nyíregyházi Törvényszék Sajtóosztály