Nyíregyházi Törvényszék - Súlyosbította a másodfokú bíróság a rablást elkövető férfi büntetését

A Nyíregyházi Törvényszék másodfokú tanácsa 2017. november 8-án L. R. vádlottal szemben rablás bűntette miatt indított büntetőügyben súlyosbította az elsőfokú bíróság ítéletét. A másodfokú bíróság 5 év börtönbüntetésre és 5 év közügyektől eltiltás mellékbüntetésre ítélte a vádlottat.
Korábban az elsőfokú bíróság a vádlottat 3 év 8 hónap börtönbüntetésre, és 4 év közügyektől eltiltás mellékbüntetésre ítélte.
 
A férfi vádlott egy TV csatorna SMS Chat oldalán magát női néven hirdette, amire 2016. szeptember 9-én jelentkezett a sértett férfi. Találkozót beszéltek meg a sértett lakásába, ahol szexuális érintkezést követően a vádlott közölte a sértettel, hogy rontás van rajta, amelyet le is tud venni, de ahhoz a férfinak meg kell innia egy italt, amit ő készít el neki. Az ital készítése alatt a sértett kiment a nappaliból, ezalatt a vádlott egy pohárban 6 db Rivotril gyógyszerrel kevert italt készített, melyet a sértett férfi elfogyasztott. Az ital hatására a sértett bódult állapotba került, ezt kihasználva a vádlott eltulajdonította a lakásból a sértett telefonját, laptopját, aranyláncát.
 
Az ítélet jogerős.
 
Nyíregyháza, 2017. november 8.
 
Nyíregyházi Törvényszék Sajtóosztály