Nyíregyházi Törvényszék - Üzletszerűen elkövetett lopás miatt tartóztatták le a fiatal férfit

A Nyíregyházi Járásbíróság nyomozási bírája üzletszerűen elkövetett lopás bűntette miatt indult eljárásban elrendelte M. C. előzetes letartóztatását.
A gyanúsított három hónapon belül többször tulajdonított el különböző sértettektől értékeket. Május 7-én – a kerítésen átmászva – egy nyíregyházi lakóház udvarának műhelyéből 8 db akkumulátort vitt el, majd azokat a MÉH telepen árusította. Három nappal később egy másik nyíregyházi ingatlanra ment be a kerítést megbontva, majd betörte a garázsajtót, és onnan egy 40.000 Ft értékű gyermekmotort tulajdonított el. Június 23-án a Korzó Bevásárlóközpont egyik üzletéből 21 db habfürdővel távozott fizetés nélkül. Egy hét múlva egy gyermek játszóház udvaráról tulajdonított el egy 75.000 Ft értékű kerékpárt.
 
A bíróság álláspontja szerint a gyanúsított szabadlábon hagyása esetén alaposan lehet tartani attól, hogy újabb bűncselekményeket követne el, ezért nem látott lehetőséget arra, hogy enyhébb kényszerintézkedést alkalmazzon vele szemben. A végzés nem jogerős, a gyanúsított és védője fellebbezést jelentett be.
 
 
Nyíregyháza, 2017. augusztus 1.
Nyíregyházi Törvényszék Sajtóosztály