Pécsi Törvényszék - Előzetes letartóztatás elrendelése kábítószer-kereskedelem bűntette miatt

A Pécsi Járásbíróság 2018. május 16-án elrendelte egy sámodi férfi előzetes letartóztatását kereskedéssel elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntette alapos gyanúja miatt egy hónapra.
 
A nyomozás eddigi adatai szerint a gyanúsított 2017 májusa és 2018. május 14-e közötti időszakban különböző kábító hatású anyagokat szerzett meg ismeretlen személyektől, és azokat az ismeretségi körébe tartozó más személyek részére, haszonszerzés érdekében értékesítette. A nyomozó hatóság 2018. május 14-én a gyanúsított személygépkocsiját ellenőrzés alá vonta, majd házkutatást is tartott, ezek során mindkét intézkedés alkalmával, kábítószer-kereskedelem és fogyasztás során használatos tárgyi bizonyítási eszközöket és különböző kábítószer gyanús anyagokat foglaltak le.
 
A gyanúsításban szereplő bűncselekmény kettőtől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő, jelentős és kiemelt tárgyi súlyú. 
 
Alaposan tartani lehet attól, hogy a gyanúsított szabadlábon hagyása esetén megszökne, elrejtőzne, a még ki nem hallgatott tanúkat befolyásolná, vagy megfélemlítené, illetve újabb szabadságvesztéssel fenyegetett bűncselekményt követne el.
 
A határozat ellen a gyanúsított és védője fellebbezést jelentettek be.
 
Pécs, 2018. május 17. 
 
Pécsi Törvényszék Sajtóosztály