Pécsi Törvényszék - Előzetes letartóztatás kifosztás bűntette és más bűncselekmény miatt

A Pécsi Járásbíróság 2018. február 9-én elrendelte egy fiatal férfi előzetes letartóztatását két rendbeli kifosztás bűntettének alapos gyanúja miatt egy hónapra.
 
A nyomozás eddigi adatai szerint a gyanúsított 2018. február 6-án délután 15 óra körül, Pécsett egy postahivatal előtt egy idős nő kézitáskáját próbálta meg elvenni sikertelenül. A sértett térdre rogyott, a táska elszakadt. Ugyanezen a napon 16 óra körül egy általános iskola előtt egy kislány kezéből annak nagyobb értékű mobiltelefonját kirántotta, majd elszaladt vele, azonban egy járókelő a gyanúsított után futott és felszólította annak visszaadására.
 
A gyanúsított terhére rótt bűncselekmények egy évtől hét és fél évig terjedő szabadságvesztéssel fenyegetettek. A bíróság álláspontja szerint az eljárás jelenlegi szakaszában alaposan tartani lehet attól, hogy a gyanúsított szabadlábon hagyása estén megszökne, elrejtőzne és mivel munkahellyel, jövedelemmel nem rendelkezik, létfenntartása érdekében újabb, szabadságvesztéssel fenyegetett bűncselekményeket követne el.
 
A határozat ellen a gyanúsított és védője fellebbezést jelentett be, így az nem jogerős.
 
Pécs, 2018. február 9.
Pécsi Törvényszék Sajtóosztály