Pécsi Törvényszék - Előzetes letartóztatás rablás bűntette miatt

A Pécsi Járásbíróság 2018. április 10-én elrendelte egy pécsi fiatal férfi előzetes letartóztatását egy hónapra, rablás bűntettének alapos gyanúja miatt.
 
A nyomozás eddigi adatai alapján a gyanúsított 2018. április 7-én 19 óra 30 perc körüli időben becsöngetett és bekopogott egy idős pécsi nő házába. Amikor az idős hölgy ajtót nyitott, a bejáratnál azonnal meglökte őt, majd ököllel megütötte, melynek következtében a sértett hanyatt esett. Ekkor a gyanúsított egy kispárnát nyomott a sértett arcára és pénzt, valamint az ékszereit követelte, majd lehúzta a földön fekvő sértett ujjáról 4 gyűrűjét, füléből kitépte a fülbevalóját, és a lakás nappalijának asztaláról elvette Nokia gyártmányú nyomógombos mobiltelefonját, ezután a fenti értékekkel távozott a lakásból.
 
A hasonló bűncselekmények miatt korábban már büntetett, jelenleg is több büntetőeljárás hatálya alatt álló gyanúsítottal szemben alaposan tartani lehet attól, hogy szabadlábon hagyása esetén megszökne, elrejtőzne, a sértett és tanúk befolyásolásával, megfélemlítésével igyekezne meghiúsítani a bizonyítást, illetve újabb szabadságvesztéssel fenyegetett bűncselekményt követne el.
 
A bíróság határozatát az ügyész tudomásul vette, a gyanúsított a szabadlábra helyezése érdekében fellebbezést jelentett be, melyhez kirendelt védője is csatlakozott.
 
Pécs, 2018. április 11.
 
Pécsi Törvényszék Sajtóosztály