Pécsi Törvényszék - Előzetes letartóztatás testi sértés bűntette és más bűncselekmények miatt

A Pécsi Járásbíróság 2017. november 10-én elrendelte egy osztrák állampolgárságú férfi előzetes letartóztatását testi sértés bűntette és lopás vétsége alapos gyanúja miatt egy hónapra.
 
A nyomozás eddig rendelkezésre álló adatai szerint a férfi alaposan gyanúsítható azzal, hogy 2017. november 8-án Harkányban egy kerékpárt ellopott, majd azzal a sértett munkahelyére ment. A sértett és a gyanúsított közösen fogyasztotta el a sört, amit a gyanúsított odavitt, majd a sértett az ott lévő lakókocsijába bement, ahová a gyanúsított követte. A sértett közölte vele, hogy oda nem mehet be, erre a gyanúsított elővett egy rugós kést. A sértett kihátrált a kocsiból, a gyanúsított követte, és dulakodás közben megszúrta a sértettet, aki ettől a földre esett, a gyanúsított pedig rugdosta. A történteknek az arra járók vetettek véget.
 
Alaposan tartani lehet attól, hogy a Magyarországon már büntetett előéletű gyanúsított szabadlábon hagyása esetén megszökne, elrejtőzne, a tanúk befolyásolásával veszélyeztetné a bizonyítási eljárás sikerét, illetve újabb szabadságvesztéssel fenyegetett bűncselekményt követne el.
 
A gyanúsított a bíróság határozata ellen fellebbezést jelentett be.
 
Pécs, 2017. november 10.
 
Pécsi Törvényszék Sajtóosztály