Pécsi Törvényszék - Ítélet kifosztás bűntette és lopás vétsége miatt

A Komlói Járásbíróság 2018. szeptember 12-én L. G. vádlottat kifosztás bűntette és lopás vétsége miatt 2 év fegyházbüntetésre ítélte és 3 évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától. A bíróság a vádlottnak egy korábbi szabadságvesztés büntetéséhez kapcsolódó feltételes szabadságát is megszüntette, valamint 2300 forint vagyonelkobzást is alkalmazott vele szemben.
 
2017. július 10-én, a délutáni órákban Mágocson a gyermekkorú sértett kislány vásárolni ment édesanyja kérésére a közeli élelmiszerboltba. A vásárlás végeztével a vásárolt dolgokkal teli szatyrát a bal karjára akasztotta, a jobb kezében a boltban vásárolt, kibontott jégkrémet tartotta, melyet otthonába indulva fogyasztani kezdett. A vádlott férfi eközben az utcán megállította a sértettet, majd a sértett kezében lévő szatyorba, értékek után kutatva belenézett és felszólította a gyereket, hogy a kezében lévő jégkrémet adja át neki. A gyermek erre nem volt hajlandó, ekkor a vádlott a kezéből kivette az 500 forint értékű jégkrémet és azt fogyasztva távozott a helyszínről.
A sértett – gyermekkoránál fogva – védekezésre képtelen személy.
 
2017. november 15-én a délelőtti órákban a vádlott egy mágocsi lakóház udvarába ment be a tulajdonos tudta és beleegyezése nélkül, ahonnan a ruhaszárító kötélről összesen 4.500 forint értékű ruhaneműt tulajdonított el. Az eljárás során a ruhák egy részét a tulajdonosnak visszaadták a kár csak részben térült meg. 
 
Az ítéletet a vádlott és védője tudomásul vették, míg az ügyész a fellebbezés bejelentésére három nap határidőt tartott fenn.
 
Pécs, 2018. szeptember 12.
 
Pécsi Törvényszék Sajtóosztály