Pécsi Törvényszék - Jogerős ítélet ittas járművezetés bűntette miatt

A Pécsi Járásbíróság 2018. február 12-én kihirdetett ítéletével A. T. vádlottat súlyos testi sértést okozó ittas járművezetés bűntette miatt 6 hónap börtönbüntetésre ítélte, melynek végrehajtását 2 évi próbaidőre felfüggesztette.
 
A román állampolgárságú férfi 2017. október 7-én 19 óra 26 perckor enyhe fokú ittas állapotban Szentlőrinc felől Pécs irányába közlekedett kerékpárjával a 6-os számú főútvonalon, amikor egy bekötőútra kanyarodott be balra, nagy ívben úgy, hogy a bekötőút előtt 15 méterrel kezdte meg a kanyarodást. Ennek során nem győződött meg arról, hogy járművének előzését vagy kikerülését balról más jármű nem kezdte meg.
 
A sértett ekkor már megkezdte motorkerékpárjával a vádlott kerékpárjának előzését. Látta a vádlott bizonytalan haladását és azt, hogy kivilágítatlanul közlekedik. Emiatt nagy oldaltávolsággal akarta megelőzni, és amikor 2-3 méterre a vádlott mögé ért, az a kerékpárjával belé fordult. A sértett nekiütközött a vádlott kerékpárjának, az útburkolatra esett és kulcscsonttörést szenvedett. Az ütközés következtében a vádlott is megsérült, 8 napon belül gyógyuló sérülései keletkeztek.
 
A tárgyaláson a vádlott megbánó magatartást tanúsított, bocsánatot kért a sértettől.
 
Az ítélet jogerős.
 
Pécs, 2018. február 13.
Pécsi Törvényszék Sajtóosztály