Pécsi Törvényszék - Nem jogerős ítélet közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette miatt

A Pécsi Járásbíróság a 2017. február 16-án kihirdetett ítéletével K.L. vádlottat közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette miatt 6 hónap börtönre és 1 év közügyektől eltiltásra ítélte, valamint egy korábbi - 10 hónap tartamú - szabadságvesztés büntetés végrehajtását rendelte el.
 
2015. augusztus 2-án az éjjeli órákban egy nő ellátása érdekében egy mentőgépkocsi érkezett az ellátásra szoruló címére Pécsett, egy mentőápolóval és a gépkocsivezetővel. Az ittas állapotú vádlott a mentőgépkocsi megérkezésekor a ház előtt állt, majd odament a mentőautóhoz. Miután a kiérkező mentőegység tagjai arra kérték a vádlottat, hogy kísérje az ellátásra szorulót a gépkocsihoz, a vádlott bokszoló állásba helyezte a kezeit, kiabálva szidalmazni kezdte a gépkocsiban ülőket, felhívva őket arra, hogy szálljanak ki, ha kiszállnak megveri őket. Eközben több ízben a gépkocsiba ütött és rúgott. Végül nagy erővel kinyitotta a gépkocsi jobb első ajtaját, majd ittassága miatt hátra esett. Ekkor a mentősök, a vádlott agresszív fellépése miatt magukra zárták az ajtót és rádión keresztül kértek rendőri segítséget. A vádlott a rendőrök kiérkezésekor elszaladt a helyszínről és a közelben elrejtőzött. A mentők csak ezt követően kezdhették meg az ellátásra szoruló nő kezelését.
 
Az ítélet ellen a vádlott és védője a büntetés enyhítése érdekében jelentettek be fellebbezést, így a határozat nem jogerős.
 
Pécs, 2017. február 16.
 
Pécsi Törvényszék Sajtóosztály