Székesfehérvári Törvényszék - Előzetes letartóztatás 41 rendbeli csalás miatt

A Székesfehérvári Rendőrkapitányság csalás bűntette és további bűncselekmények miatt folytat nyomozást a gyanúsított ellen. 
 
Az alapos gyanú szerint 2016. szeptemberétől a pénzintézetekkel ténylegesen szerződéses viszonyban nem álló gyanúsított magát hitelügyintézőnek, illetve hitelközvetítőnek kiadva újságokban, illetve a Facebook internetes oldalon megjelentetett hirdetésekben több személynek valótlanul nagy összegű hitel folyósítását ígérte. A gyanúsított az ügyintézés költségeire 7800,- forinttól 200.000,- forintig terjedő összegeket utaltatott át a saját bankszámlájára, valamint a személyes találkozók alkalmával is ugyanezen célból különböző összegeket vett át a sértettektől, a hitel folyósítása érdekében azonban egyáltalán nem intézkedett. 
 
A gyanúsított a 41 – részben Fejér megyei - sértettnek 2000,- forinttól 237.000,- forintig terjedő összegű kárt okozott.
 
A Székesfehérvári Járásbíróság nyomozási bírája a 2017. október 6. napján tartott ülésen elrendelte a gyanúsított előzetes letartóztatását. A kényszerintézkedés oka az volt, hogy a bíróság álláspontja szerint fennáll annak a veszélye, hogy szabadlábon maradva a gyanúsított újabb, akár hasonló jellegű, szabadságvesztéssel büntetendő bűncselekményt követne el.
 
A végzés nem jogerős, ellene a gyanúsított és védője is fellebbezést jelentett be.
 
Székesfehérvár, 2017. október 10.  
 
Székesfehérvári Törvényszék Sajtóosztály