Szolnoki Törvényszék - Első fokon többéves fegyházbüntetésre ítéltek egy nőt kábítószer-kereskedelem bűntette miatt

Az ügyben első fokon eljárt Szolnoki Törvényszék 2017. július 21-én meghozott ítéletében kábítószer-kereskedelem bűntettében mondta ki bűnösnek, és 6 év fegyházbüntetésre és 6 év közügyektől eltiltásra ítélte azt a szolnoki nőt, aki a nem jogerős ítélet szerint 2015. január 1-jét követően, pontosabban meg nem határozható időpontban ismeretlen személytől legalább 21.18 gramm, AB-CHMINACA nevű pszichotrop anyag tartalma miatt kábítószernek minősülő zöld növényi anyagot, ún. biofüvet (herbalt) vásárolt azzal a céllal, hogy azt a későbbiekben továbbértékesítse. 
 
A nő által megvásárolt mennyiség egy, a kábítószerhez hozzá nem szokott fogyasztó egyszeri adagjának legalább 1300 szorosa volt, így a jelentős mennyiség alsó határát meghaladta. A vádlott a megvásárolt kábítószert végül nem tudta értékesíteni, mert azt az otthonában 2016. május 27-én tartott házkutatás során tőle a rendőrség lefoglalta.
 
Az ítélet nem jogerős. Az ügyész az ítéletet tudomásul vette, míg a vádlott és védője az ellen fellebbezést jelentett be, így az ügy másodfokon a Szegedi Ítélőtáblán folytatódik.
 
Szolnok, 2017. július 24. 
 
Szolnoki Törvényszék Sajtóosztály