Szolnoki Törvényszék - Felpróbálta és magán felejtette a ruhát, felfüggesztett fogházbüntetésre ítélték

A Szolnoki Járásbíróság 2017. április 4-én meghozott ítéletében szabálysértési értékre, dolog elleni erőszakkal, folytatólagosan elkövetett lopás vétségében mondta ki bűnösnek, és 6 hónap – végrehajtásában 2 évi próbaidőre – felfüggesztett fogházbüntetésre ítélte, azt a fiatal férfit, aki a nem jogerős ítélet szerint 2016. május 14-én és 17-én is ruhát lopott ugyanabból a szolnoki áruházból. 
 
A férfi módszere mindkét esetben azonos volt: az általa eltulajdonítani kívánt ruhaneműt bevitte a próbafülkébe, az áruvédelmi eszközt letépte, a ruhát felvette és abban távozott az üzletből. Első alkalommal egy szürke-fekete, második alkalommal egy kék melegítőnadrágot vitt el ezzel a módszerrel. 
 
Az általa ellopott ruhaneműk összértéke 6.198 Ft volt, ami a szabálysértési értékhatárt nem haladta meg. Az áruvédelmi eszköz letépése, a jog nyelvén „dolog elleni erőszakkal történt eltávolítása” miatt azonban cselekménye nem szabálysértésnek, hanem bűncselekménynek minősült.
 
Az ítélet nem jogerős. Az ügyész súlyosbításért jelentett be fellebbezést, így az ügy másodfokon a Szolnoki Törvényszéken folytatódik.
 
Szolnok, 2017. április 18.
 
 
A Szolnoki Törvényszék Sajtóosztálya