Szolnoki Törvényszék - Távollétében felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték az ollóval a kezében dulakodó fér

A Szolnoki Járásbíróság 2017. április 3-án meghozott ítéletével felfegyverkezve elkövetett garázdaság vétségében mondta ki bűnösnek, és 6 hónap – végrehajtásában 1 évi próbaidőre – felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte, azt a férfit, aki a nem jogerős ítélet szerint 2016. május 22-én 20 óra 15 perc körüli időben egy rákóczifalvai söröző udvarán hangosan szidalmazott, arcon fejelt, majd ollóval sebesített meg egy másik férfit. 
 
A két férfi haragos viszonyban volt egymással, ezzel magyarázható, hogy 2016. május 22-én 20 óra 15 perc körüli időben a rákóczifalvai söröző udvarán összeszólalkoztak. A vádlott hangosan szidalmazta haragosát, majd váratlanul arcon fejelte, és egy 11 cm pengehosszúságú ollót vett elő, amivel előbb megvágta, majd megszúrta a másik férfi felkarját, aki a bántalmazás következtében 8 napon belül gyógyuló sérülést szenvedett.
 
A megsebesített férfi az őt ért bántalmazás miatt nem kérte a vádlott felelősségre vonását. A vádlott azon magatartása azonban, hogy egy szórakozóhelyen kiabált, egy másik személyt arcon fejelt, majd őt, az ellenállás leküzdése, vagy akadályozása érdekében magánál tartott, az élet kioltására alkalmas eszközzel szándékosan megsebesítette, a bíróság álláspontja szerint, olyan kihívóan közösségellenes erőszakos magtartás, ami megvalósítja a felfegyverkezve elkövetett garázdaság vétségét. 
 
Az ítélet nem jogerős. Az ügyész és a vádlott védője tudomásul vette az elsőfokú bíróság döntését. Figyelemmel azonban arra, hogy a bíróság a vádlott távollétében folytatta le az eljárást, az ítélet hirdetményi úton kerül kézbesítésére a vádlottnak, aki jogorvoslattal élhet az ítélet ellen. 
 
Szolnok, 2017. április 13.
 
A Szolnoki Törvényszék Sajtóosztálya