Szolnoki Törvényszék - Újabb kábítószer-kereskedelemmel gyanúsított férfi került előzetes letartóztatásba, a gyanú szerint Karcagon és környékén kereskedett

A Szolnoki Járásbíróság 2017. november 27-én elrendelte az előzetes letartóztatását annak a férfinak, akinek csomagtartójában a 2017. november 24-én délután 16.00 óra körüli időben folytatott közúti ellenőrzés során közel 108 gramm amfetamin tartalmú fehér port és zöld színű tablettákat találtak a rendőrök. A férfit azzal gyanúsítják, hogy karcagi és Karcag környéki lakosoknak több mint 50 alkalommal értékesített amfetamin tartalmú kábítószert.
 
Az előzetes letartóztatás elrendelése nem elítélés, csupán a gyanúsított személyi szabadságának ideiglenes bírói elvonása, amit a bíróság jelen esetben azért látott indokoltnak, hogy a gyanúsítottat megakadályozza abban, hogy elszökjék, illetőleg elrejtőzzék a hatóságok elől, tanúk befolyásolásával vagy megfélemlítésével, bizonyítékok megsemmisítésével vagy elrejtésével megnehezítse vagy veszélyeztesse a bizonyítást, illetőleg újabb bűncselekményt kövessen el.
 
A végzés nem jogerős. Az ügyész és a gyanúsított tudomásul vette a bíróság döntését, a gyanúsított védője azonban elsődlegesen védence szabadlábra helyezése, másodsorban enyhébb kényszerintézkedés alkalmazása érdekében fellebbezést jelentett be, így az előzetes letartóztatás elrendelése kérdésében a Szolnoki Törvényszék határoz majd. A másodfokú bíróság döntéséig azonban a férfi mindenképpen előzetes letartóztatásban marad, mert a bíróság végzése fellebbezésre tekintet nélkül végrehajtható.
 
Szolnok, 2017. december 5.
 
Szolnoki Törvényszék Sajtóosztály