Tatabányai Törvényszék - Felfüggesztett börtönbüntetés lett a buli vége

A Tatabányai Járásbíróság 2018. április 13-án bíróság elé állítás keretében 1 év börtönbüntetésre – 3 évre felfüggesztve – ítélte lopás és rongálás bűntette miatt azt a férfit, aki zárás után tört-zúzott egy tatabányai szórakozóhelyen, majd a helyszínen elaludt, reggel pedig magával vitte a kassza tartalmát. 
 
A vádlott 2018. március 12-én beadta önéletrajzát egy tatabányai szórakozóhelyre, majd aznap este ugyanott italozott a barátaival. A szórakozóhelyről záráskor ittasan távozott, útközben azonban észrevette, hogy a kabátját otthagyta, ezért éjfél után visszament érte. Mivel a szórakozóhely már zárva volt, ezért felmászott a 3 méter magas teraszra, ami nem esett nehezére, mert magas épületek megmászása a hobbija. A szórakozóhelyre az erkélyajtót berúgva behatolt, de a kabátját nem találta meg, ezért feldühödött és rongálni kezdte a berendezést; egy televíziót, egy pénztárgépet, egy kávéautomatát és egy biztonsági kamerát is tönkretett, betörte a bejárati ajtót és kifújt egy poroltót, így összesen 358.673.- forint kár keletkezett.
A vádlott az összetört pénztárgépből, valamint a pulton hagyott váltópénzből összesen 227.380.- forint készpénzt eltulajdonított, majd megivott egy energiaitalt és egy sört, ezután elaludt a pult mögött, ahol reggel a takarítónő talált rá. A vádlott ekkor elmenekült a helyszínről, útközben pedig a kasszából lopott pénzből 17.000.- forintot gyűrötten hátrahagyott.
 
A bíróság a felfüggesztett szabadságvesztés mellett kötelezte a vádlottat, hogy az ítélet jogerőre emelkedését követő 15 napon belül a szórakozóhely tulajdonosának 569.153.- forint kártérítést fizessen meg.
 
Az ítélet jogerős. 
 
Tatabánya, 2018. április 16.
 
Tatabányai Törvényszék Sajtóosztály