Tatabányai Törvényszék - Megváltoztatta vallomását a két hajléktalan megölésével vádolt fiatalkorú

Az utolsó pillanatban tett az előzőtől gyökeresen eltérő vallomást az a fiatalkorú vádlott, aki a vád szerint megölt két hajléktalant Tatabányán. Az eddigi teljes körű beismerő vallomás helyett most azt állítja, hogy a bűncselekményeket részben fenyegetés hatására követte el.
 
A vádlott a nyomozó hatóság előtt tett vallomásában korábban részletes beismerő vallomást tett, miszerint 2017. április 30-án 00:00 után elindult haza egy parkon keresztül Tatabányán. Útközben elhaladt egy buszmegálló épülete előtt, ahol felismerte a hajléktalan B. T. sértettet, és felkeltette, hogy beszéljen vele korábbi sérelmeiről. A sértett elküldte a vádlottat, ezért az több nagy erejű ütést mért rá, aminek következtében a sértett a helyszínen életét vesztette. Később, még ugyanezen az éjszakán nem messze a buszmegállótól észlelte, hogy egy presszó kerthelyiségében elhelyezett padok egyikén alszik F. V. B. hajléktalan sértett, akit szintén felkeltett azzal a szándékkal, hogy távozásra bírja, mivel a kerthelyiség magánterület. Az álmából ébredt sértett szitkozódni kezdett, mire a vádlott többször, nagy erővel megütötte, megrúgta, aminek következtében a sértett a helyszínen életét vesztette.
 
Fk. M. A. a Tatabányai Törvényszéken 2018. május 17-én megtartott tárgyalás végén, a perbeszédek előtt kért szót. Megváltoztatott vallomásában kifejtette, hogy egy ismerőse fenyegetésének hatására bántalmazta az első sértettet, majd miután újra találkozott ezzel az ismerőssel, a második sértettet már együtt bántalmazták, miután megbeszélték, hogy kirabolják.
 
A bíróság a tárgyalást 2018. június 20-ra napolta.
 
Tatabánya, 2018. május 17.
Tatabányai Törvényszék Sajtóosztály