Általános tájékoztató az elektronikus kapcsolattartásról

Tájékoztatjuk, hogy 2016. július 01. napjától a törvényben meghatározott esetekben és személyi körben kötelező a bírósággal való elektronikus kapcsolattartás a 2015. évi CCXII. törvény alapján.

Tisztelt Ügyfelünk!

Tájékoztatjuk, hogy az elektronikus kapcsolattartással összefüggésben különböző informatikai alkalmazások használata szükséges.

Oldalainkon elsődlegesen bírósági hozzáféréshez szükséges információk találhatóak meg, míg a bíróságon kívüli informatikai alkalmazásokra utalások történnek.

Elektronikus kapcsolattartás

Tájékoztatjuk, hogy az Általános Nyomtatványkitöltő Keretprogram (ÁNYK) használatával, működésével, beállításaival és hibáival kapcsolatos kérdéseire a http://nav.gov.hu/nav/letoltesek/tudnivalok_nyomtatvanykitolto_programokhoz.html oldalon találhat válaszokat, illetőleg kérdéseit az alábbi elérhetőségeken teheti fel. (http://nav.gov.hu/nav/kapcsolat)

Tájékoztatjuk, hogy az Ügyfélkapu használatával, működésével, beállításaival és hibáival kapcsolatos kérdéseire a https://ugyfelkapu.magyarorszag.hu/ oldalon találhat információt, illetőleg kérdéseit a 1818-as számon teheti fel.

Tájékoztatjuk, hogy az azonosításra visszavezetett dokumentumhitelesítés (AVDH) szolgáltatás, valamint a Perkapu használatával, működésével, beállításaival és hibáival kapcsolatos kérdéseire a https://segitseg.magyarorszag.hu/segitseg/perkapu oldalon találhat válaszokat, illetőleg kérdéseit a Kormányzati Ügyfélvonal következő elérhetőségein teheti fel:

  • Telefonszám Magyarországról: 1818 (1.5-ös menüpont - SZEÜSZ-ök, Szabályozott Elektronikus Ügyintézési Szolgáltatások)
  • Telefonszám külföldről: +36 (1) 550-1858
  • E-mail cím: ekozig@1818.hu
  • Chat indítása

Kérdéseiket elektronikus úton az e-ugyintezes@birosag.hu e-mail címre szíveskedjenek megküldeni.