Legfrissebb hírek

Októberben megkezdődhet a Szolnoki Törvényszék külső felújítása
2024.06.21.

Az Országos Bírósági Hivatal 2024. június 20-án kiírta a Szolnoki Törvényszék 1893-ban, Wagner Gyula építész tervei alapján épült, tavaly 130. éves jubileumát ünneplő, helyileg védett státuszú, műemléki környezetben álló Szolnok, Kossuth utca 1. szám alatti épülete külső felújításának kivitelezésére vonatkozó közbeszerzési eljárást.

Történelmi emléknapot tartottak a Jászberényi Járásbíróságon
2024.05.10.

A Szolnoki Törvényszék – az Országos Bírósági Hivatal Ráth György Bírósági Történelem és Hagyományápolás pályázatsorozata keretében – a Magyar Nemzeti Levéltár Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Levéltára és a Jászkerület Kulturális és Művészeti Közhasznú Kft. közreműködésével 2024. május 9-én a Jászberényi Járásbíróság Jászberény, Lehel vezér tér 15. szám alatti épületében "A Jászkun Kerületi Székház, mint bíróságépület és a Jászkun Redemptio” – címmel történelmi emléknapot tartott.

Összbírói értekezletet tartottak a Szolnoki Törvényszéken
2024.04.09.

Kissné dr. Szabó Judit, a Szolnoki Törvényszék elnöke jogszabályi kötelezettségének eleget téve 2024. április 9-én számolt be Jász-Nagykun-Szolnok vármegye bíráinak és az Országos Bírósági Hivatal elnökének a törvényszék és az illetékességi területén működő bíróságok előző évi működéséről.

Legfrissebb sajtóközlemények

2024. 05. 29.

A Szolnoki Törvényszék másodfokú ítéletével jogerősen lezárult annak az 56 éves, büntetlen előéletű nőnek a büntetőügye, aki egy nagy mezőgazdasági cég pénzügyi előadójaként 2012. márciusa és 2021. októbere között, majdnem 10 éven át, összesen több mint 1000 alkalommal, összességében csaknem 105 millió forintot utalt át jogosulatlanul, munkáltatóját megtévesztve, annak tudta és beleegyezése nélkül munkáltatója bankszámlájáról a saját számlájára, valamint az általa, a gyermekei tudta nélkül, az ő nevükre nyitott  bankszámlákra, majd felvette és felélte azt. 

Közérdeklődésre számot tartó ügyek

Csoportosan elkövetett önbíráskodás bűntette

A Jászberényi Járási Ügyészség 2022. április 25-én csoportosan elkövetett önbíráskodás bűntette miatt emelt vádat az alvilágban „Keresztapaként” ismert T.P. vádlottal és társaival szemben.

Életveszélyt okozó testi sértés bűntette

A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség 2023. május 25-én életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt emelt vádat azzal a 37 éves férfival szemben, aki a vádirat szerint 2022.

Halált okozó testi sértés bűntette

A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség 2023. március 6-án halált okozó testi sértés bűntette miatt emelt vádat azzal a 47 éves férfival szemben, aki a vád szerint 2022.