Legfrissebb hírek

Múzeumok Éjszakája - "115 év a bitó árnyékában”
2024.06.17.

A Göcseji Múzeum kihelyezett helyszíneként ismét megnyitja kapuit a Zalaegerszegi Törvényszék, ahol a Zala Vármegyei Büntetés-végrehajtási Intézettel közös programmal várjuk az érdeklődőket. A Zala Vármegyei Büntetés-végrehajtási Intézet épületének 115 éves fennállása alkalmából szervezett túra során bemutatjuk a bíróság és a börtön közös múltját,  valós, borzongató történetek kísértében járjuk be a törvényház épületét – egészen a börtön bitófájáig.

Újraindult az E-cég betekintő
2024.05.27.

2024. május 16. napjótól  újra elérhető az E-cég betekintő. A megújult szolgáltatás itt érhető el: https://eakta.birosag.hu/. 

Az E-cég betekintő szolgáltatás nem érhető el
2024.05.03.

Az Országos Bírósági Hivatal tájékoztatása szerint  az Elektronikus Ügyintézési Portál E-cég betekintés szolgáltatását biztosító Országos Bírósági Hivatal (OBH) és Igazságügyi Minisztérium (IM) közötti együttműködési megállapodásban rögzített fenntartási időszak megszűnt, ezért az E-cég betekintő nem érhető el.

 

Jótékonysági futás a koraszülöttekért
2024.05.03.

A Zalaegerszegi Törvényszék 2016-ban alakította ki a „Peren kívül” - Társadalmi felelősségvállalás programját, amelynek jegyében több jótékony kezdeményezésben is részt vesznek a bírósági dolgozók. Idén immár hetedik alkalommal nevezett a Koraszülöttmentő és Gyermekintenzív Alapítvány által szervezett jótékony célú futóversenyen.

Legfrissebb sajtóközlemények

2024. 06. 17.

A Zalaegerszegi Járásbíróság 2024. június 13-án tartott előkészítő ülésén hozott jogerős ítéletet annak a nőnek az ügyében, aki miután szexuális szolgáltatást nyújtott a sértettnek, megpróbálta ellopni a pénztárcáját.

2024. 06. 17.

A Zalaegerszegi Törvényszék 2024. június 13-án tartott előkészítő ülésén hozott nem jogerős ítéletet annak a férfinek az ügyében, aki egy telekommunikációs cég alkalmazottjaként szabályellenesen szolgáltatta ki az ügyfelek adatait.

2024. 06. 13.

Kábítószer birtoklásának bűntette miatt indítványozta a Zala Vármegyei Főügyészség két férfi és egy nő letartóztatását, akik a gyanú szerint 2024. június 10-én 60 kilogramm marihuánát hoztak be Magyarország területére a letenyei határátkelőn, valamint az egyik férfi lakóhelyén is találtak kábítószer gyanús növényi anyagot.

2024. 06. 06.

A Zalaegerszegi Járásbíróság tárgyalás mellőzésével döntött annak a férfinek az ügyében, aki egy zalaegerszegi társasház pincéjében nevelt kannabisz palántákat. 

Közérdeklődésre számot tartó ügyek

Rablás bűntette és más bűncselekmények

A rendszeres jövedelemmel nem rendelkező, most 30 éves vádlott több alkalommal szólított le különböző indokokkal idegeneket Zalaegerszegen, hogy tőlük pénzt kérjen. Ha nem kapott, erőszakosan, fenyegetően lépett fel a sértettekkel szemben.

Lopás bűntette és más bűncselekmények

A vád szerint az I. és a II. rendű vádlottak a tulajdonos engedélye nélkül hosszabb ideje laktak egy hegyi hajlékban. 2022. október 1-jén a férfi számonkérte az ittas vádlottakat és a társaságukban lévő nőt, hogy mit keresnek a pincéjében.