Legfrissebb hírek

Horvát bírák látogatása
2024.07.17.

A Lenti Járásbíróság 2024. július 12-én a Varasdi Törvényszék és a Csáktornyai Járásbíróság vezetőit látta vendégül. 

Elismerések a Bíróságok Napján
2024.07.17.

Zalából hatan vehettek át elismerést a Budapesten tartott országos ünnepi rendezvényen. Közülük dr. Németh Mária kollégiumvezető a legmagasabb kitüntetést kapta, Tóth Andrásné keszthelyi irodavezetőnek pedig a 45 éves bírósági szolgálatát ismerték el. 

Kötetbemutató – Bírósági életutak I.
2024.07.12.

 „Minden ember egy külön világ, minden emberi sors érdekes, megismerésre méltó” és „..ha az élet új lehetőséget kínál, becsülettel helytállva, legjobb tudásunk szerint kell végezni az új feladatokat.”A két idézet két egykori zalai bírótól, dr. Pólya Károlytól, illetve Némethné dr. Sebestyén Atalától származik.  Velük együtt 8 zalai bírósági dolgozóval készített interjú olvasható a Zalaegerszegi Törvényszék által kiadott Az igazság szolgálatában – Bírósági életutak I. című kötetben. 

Legfrissebb sajtóközlemények

2024. 07. 04.

Az épület felújítási munkálatait kihasználva lopott elektronikai eszközöket az a férfi, akit a Zalaegerszegi Járásbíróság jogerősen pénzbüntetés megfizetésére kötelezett.

2024. 06. 17.

A Zalaegerszegi Járásbíróság 2024. június 13-án tartott előkészítő ülésén hozott jogerős ítéletet annak a nőnek az ügyében, aki miután szexuális szolgáltatást nyújtott a sértettnek, megpróbálta ellopni a pénztárcáját.

2024. 06. 17.

A Zalaegerszegi Törvényszék 2024. június 13-án tartott előkészítő ülésén hozott nem jogerős ítéletet annak a férfinek az ügyében, aki egy telekommunikációs cég alkalmazottjaként szabályellenesen szolgáltatta ki az ügyfelek adatait.

Közérdeklődésre számot tartó ügyek

Lopás bűntette és más bűncselekmények

A vád szerint a vádlottak 2021 tavaszán és nyarán az ország különböző településein különféle üzletekbe – vadászboltok, dohánybolt, optikai szaküzlet, kerékpárbolt – törtek be.