Legfrissebb hírek

Évértékelő értekezlet a Kecskeméti Törvényszéken
2024.05.16.

Összbírói értekezlet keretében értékelte a 2023. évet dr. Husek Dániel, a Kecskeméti Törvényszék elnöke. Az értekezleten a törvényszék illetékességi területén ítélkező bírákon kívül részt vett dr. Csorba Zsolt Ödön, az Országos Bírósági Hivatal Elnöki Kabinetének főosztályvezetője, Böszörményiné dr. Kovács Katalin, a Kúria elnökhelyettese, dr. Bálind Attila, a Szegedi Ítélőtábla Elnöke, dr. Vida-Sós Tünde, a Szegedi Törvényszék elnöke, dr. Bagdi Árpád Gyula, a Gyulai Törvényszék elnöke, valamint az Országos Bírói Tanács képviselői.

Legfrissebb sajtóközlemények

2024. 07. 03.

A Kiskunhalasi Járásbíróság előkészítő ülésen 1 év 6 hónap – végrehajtásában 3 év próbaidőre felfüggesztett – börtönre ítélt egy 24 éves férfit, akivel szemben magánlaksértés és testi sértés miatt emelt vádat a Kiskunhalasi Járási Ügyészség.

Közérdeklődésre számot tartó ügyek

Jogosulatlan pénzügyi tevékenység és más bűncselekmények

A vád szerint a magát internetes oldalakon hirdető, jogász végzettségű vádlott (egy 47 éves kecskeméti férfi) 2017. és 2023 között a Magyar Nemzeti Bank engedélye nélkül ügyfelei számára pénzügyi szolgáltatást végzett.

Halálos közúti baleset okozásának vétsége

A vádirat szerint a vádlott (egy 52 éves budapesti férfi) 2023. január 10-én, délelőtt, a tehergépkocsijával a megengedett 70 km/h helyett mintegy 90 km/óra sebességgel haladt az 53. számú főúton Jakabszállás felől Kecskemét irányába.