Kifosztás és más bűncselekmények

Ügy tárgya
kifosztás és más bűncselekmények
Tárgyalás időpontja
Ügyszám
B.74/2022.
Tárgyalás helyszíne
Kecskeméti Járásbíróság
Tárgyaló
I. emelet 123.
Ügyszak
Büntető
Közérdeklődésre számot tarthat
Igen
Eljáró bíróság
Kecskeméti Járásbíróság

A vádirat lényege szerint a vádlottak (egy 29 éves nő és egy 30 éves férfi) 2021. február 19-én Kecskeméten találkoztak az I. r. vádlott egyik ismerősével, egy férfival. Beszélgetni kezdtek, ami során a férfi elmondta a vádlottaknak, hogy a 74 éves, fekvőbeteg édesapjával él együtt. A vádlottak felajánlották, hogy segítenek kitakarítani az ismerősük házát, így még ugyanezen a napon elmentek a férfihoz.

Az I. r. vádlott felajánlotta, hogy csirkepörköltet főz, így elküldte bevásárolni az ismerősét, akinek az idős apja 10.000 forintot adott egy kulccsal zárható lemezkazettából. Az I. r. vádlott ennek szemtanúja volt, majd takarítást színlelve magához vette a pénzkazettát, benne az idős sértett spórolt pénzével, 800.000 forinttal, továbbá elvitte a sértett táskáját és az abban lévő személyi okmányokat is.

Az I. r. vádlott két nappal később visszatért a sértett házába, a rendőrök ekkor fogták el és az iratait visszaadták az idős férfinak. A II. r. vádlott a kifosztással szerzett pénzből másnap egy autót vett, amit a rendőrök lefoglaltak.

Az vádirat szerint továbbá a büntetőeljárás során a bíróság elrendelte az I. r. vádlott bűnügyi felügyeletét, aki azonban 2021. február 25-én levágta magáról a nyomkövető eszközt és elhagyta a tatárszentgyörgyi házát. A nyomozóhatóság negyedóra elteltével elfogta.

Az ügyészség a vádlottakkal szemben börtönbüntetés kiszabását indítványozta.