Legfrissebb hírek

Tájékoztatás bírósági ügyfélsegítő nap szüneteléséről, és az ügyfélfogadási idő módosulásáról
2024.01.11.

Tájékoztatjuk tisztelt Ügyfeleinket, hogy 2023. december 27-én (szerda) a Nyíregyházi Törvényszéken és az illetékességi területéhez tartozó járásbíróságokon az Ügyfélsegítő Nap szünetel, 2024. január 3-án a megszokott módon, kizárólag internetes, illetve telefonos időpontfoglalás alapján lehet igénybe venni. Ugyancsak 2023. december 27. napján a bírósági kezelőirodák 8 órától 14 óráig tartanak ügyfélfogadást.

Legfrissebb sajtóközlemények

2024. 04. 18.

Halált okozó testi sértés bűntette miatt indult eljárásban a Nyíregyházi Járásbíróság nyomozási bírója 2024. május 18-ig elrendelte annak a nőnek letartóztatását, aki egy vita hevében halálosan megsebesítette a férjét.

2024. 04. 17.

Különös kegyetlenséggel, védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt indult eljárásban húsz év fegyházbüntetésre és tíz év közügyektől eltiltás mellékbüntetésre ítélte 2024. április 17-én a Nyíregyházi Törvényszék azt a - beszámítási képességében nem korlátozott - vádlottat, aki gyermekkori barátját késelte halálra.

2024. 03. 25.

Magyarországon élő román párral szemben rendelt el bírói engedélyes kényszerintézkedést 2024. március 23-án a Nyíregyházi Járásbíróság nyomozási bírója több ember sérelmére, a sértettek sanyargatásával elkövetett emberkereskedelem és kényszermunka bűntette miatt.

2024. 03. 21.

Megütötte a vele tréfát űző sértettet, aki sérülései következtében később a kórházban életét vesztette. A Nyíregyházi Törvényszék 2024. március 21-én halált okozó testi sértés bűntette miatt kettő év – végrehajtásában öt év próbaidőre felfüggesztett - börtönbüntetésre ítélte a bántalmazó férfit. 

Közérdeklődésre számot tartó ügyek

Halált okozó testi sértés bűntette

A vádirat szerint az ittas állapotban lévő L.F. vádlott 2023 júniusában a késő esti órákban egy szabolcsi kocsma előtt szóváltásba keveredett a szintén ittas sértettel. A vita hevében L.F.

Emberölés bűntette és más bűncselekmények

A vádirat szerint a vádlott és a sértett 2021 óta voltak élettársak. Kapcsolatuk kiegyensúlyozatlan volt, a vádlott féltékenysége miatt gyakran veszekedtek, melyek során O.B.J. többször bántalmazta a nőt, aki azonban emiatt soha nem tett feljelentést.