Nyíregyházi Törvényszék Cégbírósága

Elérhetőségeink

Cím

4400 Nyíregyháza, Toldi u. 1.

Levelezési cím

4401 Nyíregyháza Pf.1041.

Központi telefonszám

+36 42 524 000 /793

E-mail cím

cegbirosagnyt@nyiregyhazit.birosag.hu, nyhtgazdasagi@birosag.hu

Kollégiumvezető

Dr. Varjasi Erika

 

Ügyfélfogadási rend

Felvilágosításadás, ügyfélfogadási idő cég- és gazdasági irodában, végrehajtói irodában, valamint a közjegyzői irattárban (Nyíregyháza, Toldi u. 1.)

Központi telefonszám: 42/524-000
Kizárólag cég- és gazdasági ügyekkel kapcsolatos felvilágosítás: 42/524-000

Hétfő: 14:00-16:00 óra
Kedd: 09:00-11:00 óra
Szerda: 08:00-15:30 óra (panasznap)
Csütörtök: 09:00-11:00 óra
Péntek: 09:00-11:00 óra

* cég-és gazdasági irodában előzetes időpontfoglalás alapján minden csütörtökön 14:00 és 16:00 óra között a jogi képviselők részére további iratbetekintési lehetőség biztosított.

Az egyenlő esélyű hozzáférés jegyében a Toldi utcán az alábbi speciális megoldásokkal biztosítjuk ügyfeleink részére a közszolgáltatásokhoz a hozzáférést:

Az épületben a Nyíregyházi Törvényszék Gazdasági Kollégiuma, a Nyíregyházi Járásbíróság, a Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság (KMB), valamint a Nyíregyházi Törvényszék Gazdasági Hivatala található.

 • Az épület akadálymentes kialakítású.
 • Az épület akadálymentesen a Toldi utcai főbejárat felől közelíthető meg.
 • Érkezés előtt, az épület biztonsági szolgálatát ellátó rendész munkatársakkal történő személyes, illetve a 06-42/524-000 telefonon történő igénybejelentés esetén, a főbejárat mellett külön erre a célra kialakított akadálymentes bejárati ajtón keresztül biztosítják az épületbe történő akadálymentes belépést.
 • Az épület főbejárata előtt – egy távirányítással működő sorompóval lezárt gépjármű parkolón belül – akadálymentes parkolóhely is ki van alakítva.
 • Az épület főbejárata mellet egy akadálymentes bejárati ajtó van kialakítva, mely a parkoló helyről egy 5%-os emelkedésű, 30 m hosszú rámpán közelíthető meg.
 • Az épületen kívül, 40 cm szélességben festéssel kialakított, kontrasztos színű és eltérő érdességű felületi burkolati vezetősáv lett kialakítva.
 • Az épületen kívül és belül jelző-, emlékeztető- és tájékoztatótáblák vannak a falakra felszerelve.
 • Az épületbe belépve - a rendészeten - Braille írásos tájékoztató füzetek találhatók, melyekben az épületben történő közlekedéssel kapcsolatos információkról, illetve az épületen belül elhelyezett biztonsági kamerák működésével kapcsolatos információkról kaphatnak tájékoztatást.
 • Az épületben a tárgyalók helyiségei akadálymentesen megközelíthetők.
 • Az épületen belül, 40 cm szélességben ragasztással kialakított, kontrasztos színű és eltérő érdességű felületi burkolati vezetősáv lett kialakítva.
 • Az épület nyaktag részén, egy 975 kg maximális terhelhetőségű, 13 személy szállítására alkalmas személyfelvonó van üzembe állítva, mely rokkantkocsival közlekedő személy szállítására is alkalmas.
 • A Gazdasági Kollégium és a KMB 1-1 tárgyalójában infokommunikációs eszközök, INDUKCIÓS hurkok működnek, INDI-10 típusú készülékekkel.
 • Az épület I. emeleti nyaktag részén 1 db akadálymentes WC helyiség található (SCHRACK ELSO SIGMA típusú WC SZET – 2 db fény és hangjelzővel;
  2 db hívógombbal; 1 db nyugtázó gombbal)