Legfrissebb hírek

Legfrissebb sajtóközlemények

2024. 05. 16.

A Szombathelyi Járásbíróság előkészítő ülésen nagyobb értékre, üzletszerűen elkövetett sikkasztás bűntette és más bűncselekmények miatt halmazati büntetésül 2 év börtönre, 400.000 forint pénzbüntetésre, mellékbüntetésül 2 év közügyektől eltiltásra ítélt egy férfit. Vele szemben 5.222.500 forint erejéig vagyonelkobzást rendelt el. Kötelezte három magánfél részére összesen 2.887.000 forint kártérítés és az állam javára 466.500 forint bűnügyi költség megfizetésére.

2024. 05. 09.

A Szombathelyi Törvényszék egy 28 évvel ezelőtti, nyereségvágyból elkövetett emberölés bűntette miatt emelt vád alól felmentette a vádlottat.

2024. 05. 09.

A Szombathelyi Járásbíróság 1 rendbeli közúti veszélyeztetés bűntette és 1 rendbeli járművezetés az eltiltás hatálya alatt bűntette miatt halmazati büntetésül -mint visszaesőt- 3 év 6 hónap börtönre, végleges hatályú a közúti járművek vezetésétől eltiltásra, mellékbüntetésül 4 év közügyektől eltiltásra ítélt egy férfit. Elrendelte továbbá a Dunaújvárosi Járásbíróság által korábban kiszabott 2 év és 1 év 10 hónap börtönbüntetések utólagos végrehajtását.

2024. 04. 26.

A Szombathelyi Járásbíróság előkészítő ülésen a más ügyben jogerős szabadságvesztését töltő vádlottat 1 rendbeli a sértett munkakörének ellátásával összefüggésben elkövetett becsületsértés vétsége és 1 rendbeli személy elleni erőszakos cselekménnyel fenyegetve elkövetett zaklatás vétsége miatt halmazati büntetésül 80 nap elzárásra ítélte.

Közérdeklődésre számot tartó ügyek

Ítélethirdetés emberölés bűntette miatt indult ügyben

A Szombathelyi Törvényszék ítéletet hirdet nyereségvágyból elkövetett emberölés bűntette miatt indult büntetőügyben azzal a férfival szemben, aki a vád szerint 1996 decemberében a Vas megyei Gersekaráton készpénzének és aranyékszereinek megszerzése érdekében megölt egy idős nőt.

S. P. és társa emberölés bűntettének kísérlete

A Szombathelyi Törvényszék előkészítő ülést tart az alábbi büntetőügyben.

A Vas Vármegyei Főügyészség minősített emberölés bűntettének kísérlete és más bűncselekmény miatt emelt vádat azzal a nővel és társával szemben, akik 2023 márciusában Szombathelyen meg akarták ölni a nő férjét.

N. Zs. emberölés bűntette

A Szombathelyi Törvényszék tárgyalást tart nyereségvágyból elkövetett emberölés bűntette miatt indult büntetőügyben azzal a férfival szemben, aki a vád szerint 1996 decemberében a Vas megyei Gersekaráton készpénzének és aranyékszereinek megszerzése érdekében megölt egy idős nőt.