Legfrissebb sajtóközlemények

2024. 06. 20.

A Sárvári Járásbíróság előkészítő ülésen 1 rendbeli járművezetés az eltiltás hatálya alatt bűntette és 1 rendbeli ittas járművezetés vétsége miatt halmazati büntetésül 1 év 6 hónap börtönre, 2 év közügyektől eltiltásra és végleges hatályú közúti járművezetéstől eltiltásra ítélt egy férfit. Elrendelte továbbá egy korábbi - végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett - 1 év 2 hónap fogház utólagos végrehajtását.

2024. 05. 23.

A Szombathelyi Törvényszék többrendbeli vesztegetés elfogadásának bűntettében mondta ki bűnösnek azt a vezető beosztású orvost, aki 2013. október és 2022 októbere közötti időszakban az irányítása alatt lévő osztályon kezelt betegek hozzátartozóitól az egészségügyi ellátásért sokszor és ismétlődően jogtalan vagyoni előnyt kért, illetve fogadott el.

2024. 05. 22.

A törvényszék tavalyi évet értékelő, keddi összbírói értekezlete előtti sajtótájékoztatón Ocskó Katalin, az Országos Bírósági Hivatal (OBH) elnökhelyettese elmondta, hogy a Szombathelyi Törvényszékre 2023-ban az azt megelőző évhez képest 2,7 százalékkal több ügy érkezett, ami meghaladja az országos átlagot. Ugyanakkor a befejezések száma 2023-ban is meghaladta az ügyérkezést, és a törvényszék vonatkozásában évek óta csökkenő ügyhátralék valósul meg. A vármegye bíróságai folyamatos és komoly erőfeszítéseket tettek az elmúlt időszakban is, hogy a kiegyenlített ítélkezési tevékenység változatlan legyen - tette hozzá.

2024. 05. 16.

A Szombathelyi Járásbíróság előkészítő ülésen nagyobb értékre, üzletszerűen elkövetett sikkasztás bűntette és más bűncselekmények miatt halmazati büntetésül 2 év börtönre, 400.000 forint pénzbüntetésre, mellékbüntetésül 2 év közügyektől eltiltásra ítélt egy férfit. Vele szemben 5.222.500 forint erejéig vagyonelkobzást rendelt el. Kötelezte három magánfél részére összesen 2.887.000 forint kártérítés és az állam javára 466.500 forint bűnügyi költség megfizetésére.

Közérdeklődésre számot tartó ügyek

S. P. és társa emberölés bűntettének kísérlete

A Szombathelyi Törvényszék előkészítő ülést tart az alábbi büntetőügyben.

A Vas Vármegyei Főügyészség minősített emberölés bűntettének kísérlete és más bűncselekmény miatt emelt vádat azzal a nővel és társával szemben, akik 2023 márciusában Szombathelyen meg akarták ölni a nő férjét.