Legfrissebb hírek

Legfrissebb sajtóközlemények

2024. 07. 01.

A vádlott (1983) tíz évig élt élettársi kapcsolatban egy nővel, egy gyermekük is született. A kapcsolatuk megromlott és a vádlott 2017-ben elköltözött közös otthonukból.  
 

2024. 05. 29.

A 28 éves vádlott 2017 óta pszichiátriai kezelés alatt állt, majd 2022 őszétől élettársi kapcsolatban élt a sértettel. Ezen időszak alatt közösen szeszesitalt és tudatmódosító szert fogyasztottak, közöttük rendszeresek voltak a veszekedések. 

2024. 05. 16.

A vádlott (1980) önálló jövedelemmel nem rendelkezett, ezért őt a sértett befogadta a lakásába, miután a vádlottnak az édesanyja sérelmére ittas állapotban, késsel elkövetett bántalmazás miatt el kellett költöznie az édesanyja lakásából. A vádlott és a sértett között élettársi kapcsolat alakult ki, őt a férfi tartotta el.

Közérdeklődésre számot tartó ügyek

N.P.R.

Az elsőfokú bíróság ítéletet hozott annak a férfinek az ügyében, aki többször megfenyegette barátnője korábbi élettársát, majd Balatonalmádiban megszúrta annak kollégáját, aki maradandó fogyatékossággal járó életveszélyes sérülést szenvedett.

F.P.

Az elsőfokú bíróság 10 év börtönbüntetésre ítélte azt a férfit, aki Székesfehérváron gép-kocsival elütötte egykori élettársa barátját, amely következtében a férfi elhunyt.

Nyilvános ülés, határozathirdetés várható (távmeghallgatás)

M.Sz.

Elítélte a törvényszék azt az évek óta pszichiátriai kezelés alatt álló ajkai nőt, aki konyhájukban leszúrta élettársát.