Családbarát munkahely 2019.

Családbarát Munkahely címet kapott a Veszprémi Törvényszék

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma Család- és Ifjúságügyi Államtitkársága megbízásából az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő pályázatot hirdetett 2019. évben családbarát munkahelyek kialakításának és fejlesztésének támogatására.

A pályázat célja olyan családbarát munkahelyek kialakítását és fejlesztését megvalósító munkahelyi programok támogatása volt, melyek elősegítik a munka és a magánélet összeegyeztetését, a családi, magánéleti és munkahelyi kötelezettségek összehangolását.

A támogatás segítséget kívánt nyújtani az élet két kiemelt fontosságú területe: a családi élet és az alkotó munka összehangolásában. A családi élet és a munkahelyi feladatok összeegyeztetése alapvető érdeke a munkaadóknak, hiszen kiegyensúlyozott munkaerővel hatékonyabban lehet dolgozni; a munkavállalóknak, mivel családi életük és munkájuk harmonikusabbá, kiegyensúlyozottabbá válik.

Ennek szellemében a pályázat támogatni kívánta azokat a családbarát munkahelyi gyakorlatokat és törekvéseket, a munka és családi élet összehangolását elősegítő intézkedéseket és fejlesztéseket, amelyek hozzájárulnak e cél hatékony megvalósulásához. A pályázat nyertesei Családbarát Munkahely cím használatára is jogosulttá váltak.

A Veszprémi Törvényszék sikeresen pályázott, ezzel Családbarát Munkahely cím használatára jogosult 1 éven át, emellett 1.000.000 Ft támogatásban is részesült.

Az ünnepélyes díjátadásra 2019. július 11-én került sor, ahol a törvényszék elnöke vette át a címmel járó oklevelet és plakettet.

A támogatást stresszkezelő foglalkozások és kirándulás szervezésére fordítottuk.

A stresszkezelést kiscsoportos foglalkozások keretében valósítottuk meg, pszichológus szakértő közreműködésével. Két alkalommal: 2019. november 22-én és december 13-án, összesen 23 fő részvételével tartottunk tréninget. A résztvevők között egyaránt voltak jogi és nem jogi beosztású dolgozók, akik valamennyien nagyon hasznosnak ítélték a foglalkozást.

A Veszprémi Törvényszék dolgozói, valamint hozzátartozóik részére kirándulást szerveztünk Sümegre, melyen 108 bírósági dolgozó és 147 családtag, köztük 78 gyermek vett részt.

A teljes délutánt kitöltő program a Kocsi- és fegyvermúzeum megtekintésével indult. Ezt követően a Sümegi várba látogattak a résztvevők, ahol a várséta során megismerhették a vár történetét és megtekinthették a várban lévő kiállításokat, majd a Történelmi Rendezvénycsarnokban megrendezett, Európa szerte nagy hírnévnek örvendő Történelmi Lovasjátékok keretében kaphattak ízelítőt a korabeli lovagi életből. A program zárásaként a vendégek a kornak megfelelő formában, ízekben gazdag, jellegzetes zamatú középkori lakomát fogyaszthattak el a Nagy Lovagteremben.