Legfrissebb hírek

Polgári szakmai nap a Veszprémi Törvényszéken
2024.06.03.

A Veszprémi Törvényszék Polgári-Gazdasági-Munkaügyi Kollégiuma 2024. május 31-jén szakmai nappal egybekötött kollégiumi ülést szervezett, melyen a Veszprémi Törvényszék és az illetékességi területéhez tartozó járásbíróságok polgári ügyszakos bírái és bírósági titkárai vettek részt. 

Legfrissebb sajtóközlemények

2024. 06. 13.

A Tapolcai Járásbíróság két év – végrehajtásában négy év próbaidőre felfüggesztett – börtönbüntetésre ítélte azt az 59 éves német állampolgárságú férfit, akit csalás bűntettében és hamis magánokirat felhasználásának vétségében mondott ki bűnösnek. A vádlottat a bíróság kiutasította Magyarország területéről öt évre, továbbá bűnügyi költség megfizetésére kötelezte.

2024. 06. 04.

A Veszprémi Járásbíróság tárgyalás mellőzésével meghozott büntetővégzésével egy év – végrehajtásában két év próbaidőre felfüggesztett – börtönbüntetésre ítélte azt a 30 éves várpalotai nőt, aki lányának tanárát inzultálta tanóra közben. A bíróság a vádlottat előzetesen mentesítette a büntetett előélethez fűződő hátrányos jogkövetkezmények alól.A Veszprémi Járásbíróság tárgyalás mellőzésével meghozott büntetővégzésével egy év – végrehajtásában két év próbaidőre felfüggesztett – börtönbüntetésre ítélte azt a 30 éves várpalotai nőt, aki lányának tanárát inzultálta tanóra közben. A bíróság a vádlottat előzetesen mentesítette a büntetett előélethez fűződő hátrányos jogkövetkezmények alól.

Közérdeklődésre számot tartó ügyek

2024/25. hét - különösen nagy értékre elkövetett sikkasztás bűntette

A német állampolgár vádlott 2023. június 4-én érkezett a sértettel közösen Magyarországra, Révfülöpre. Néhány nappal később a sértett imponálni akart a vádlottnak, ezért megmutatott és átadott egy fém dobozban 192 darab, 117.327.517 forint értékű befektetési aranyérmét.