Legfrissebb hírek

A „LEGBALATONIBB” TÖRVÉNYSZÉK
2024.06.21.

„Kiskapu a Balatonra” címmel nyílt kiállítás a Laczkó Dezső Múzeumban, melyben megidézik a 60-as, 70-es évek időszakában létrejött nyaralótelepek világát

Polgári szakmai nap a Veszprémi Törvényszéken
2024.06.03.

A Veszprémi Törvényszék Polgári-Gazdasági-Munkaügyi Kollégiuma 2024. május 31-jén szakmai nappal egybekötött kollégiumi ülést szervezett, melyen a Veszprémi Törvényszék és az illetékességi területéhez tartozó járásbíróságok polgári ügyszakos bírái és bírósági titkárai vettek részt. 

Legfrissebb sajtóközlemények

2024. 06. 19.

A Veszprémi Járásbíróság nyomozási bírája elrendelte a letartóztatását annak a 23 éves budapesti férfinak, akivel szemben szabálysértési értékhatárt meg nem haladó kárt okozó üzletszerűen elkövetett csalás vétsége miatt folyik a nyomozás.

2024. 06. 18.

A Veszprémi Járásbíróság nyomozási bírája elrendelte a letartóztatását annak a 33 éves férfinak, akivel szemben felfegyverkezve elkövetett rablás bűntette és más bűncselekmény miatt indult büntetőeljárás.

2024. 06. 13.

A Tapolcai Járásbíróság két év – végrehajtásában négy év próbaidőre felfüggesztett – börtönbüntetésre ítélte azt az 59 éves német állampolgárságú férfit, akit csalás bűntettében és hamis magánokirat felhasználásának vétségében mondott ki bűnösnek. A vádlottat a bíróság kiutasította Magyarország területéről öt évre, továbbá bűnügyi költség megfizetésére kötelezte.

Közérdeklődésre számot tartó ügyek

2024/26. hét - emberölés bűntettének kísérlete

A többéves ismeretségben álló vádlott és sértett egymással 2023. november 25-re beszéltek meg egy – kábítószer adásvételére irányuló – találkozót egy veszprémi buszfordulóhoz.