Letartóztatásban a lakóparki tolvaj

A Veszprémi Járásbíróság nyomozási bírája elrendelte a letartóztatását annak a 33 éves hajléktalan nőnek, akivel szemben nagyobb értékre, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntette miatt folyik büntetőeljárás.

 

A rendelkezésre álló adatok szerint a gyanúsított 2024. február 20. és május 6. közötti időben egy alkalommal egy siófoki lakóparkból, míg további 5 alkalommal egy balatonfűzfői lakóparkból tulajdonított el használati eszközöket, kerékpárokat. Cselekményeivel összesen 2.310.000 forint értékű kárt okozott. 

 

A gyanúsítottat siófoki cselekménye elkövetésekor érték tetten, ennek során tőle kábítószergyanús anyag is lefoglalásra került. 

A bíróság a gyanúsított letartóztatását a szökés, elrejtőzés veszélye, a bizonyítás megnehezítésének megakadályozása, illetve a bűnismétlés veszélye miatt látta indokoltnak.

 

A gyanúsított lakhatása bizonytalan, jövedelemmel nem rendelkezik. A bíróság megítélése szerint a cselekmény jellegéből fakadóan a letartóztatás alkalmazása nélkül a gyanúsított ismételten hasonló jellegű bűncselekményt hajtana végre, illetve kivonná magát a büntetőeljárás hatálya alól.

 

A végzés véglegessé vált. 

 

Veszprém, 2024. május 15. 

 

Veszprémi Törvényszék Sajtóosztály