Detailed search

A rablással gyanúsított 19 éves férfi november 24-én Tatabányán szállt fel egy nemzetközi vonatra, amivel Budapestre akart utazni. A járművön egy férfival szemben foglalt helyet. Pár perc beszélgetés után a gyanúsított veréssel fenyegette meg utastársát és felszólította, hogy vegye elő az összes pénzét és adja át. A fenyegetés hatására a sértett ezt megtette. Az elkövető nem elégedett meg ennyivel, további fenyegetésekkel a telefonja átadásra is kényszerítette a sértettet. A félelemben lévő férfi a telefonját és a hozzá tartozó kiegészítőket is átadta.

A gyanú szerint egy 29 éves és egy 27 éves férfi november 24-én 22 óra előtt Oroszlányon cigarettát és pénzt kért egy férfitól. A sértett a kérésnek nem tett eleget, a két személy őt ellökte, majd a ruházatának egyik zsebét késsel kivágták. Tőle egy telefont és bakkártyát vettek el a tettesek, majd sietősen távoztak. Másnap reggel a bankkártyával dohányterméket és alkohol tartalmú italt próbáltak vásárolni egy helyi üzletben. A sértett még ezen a napon hajnalban tett feljelentést az Oroszlányi Rendőrkapitányságon.

A Fővárosi Törvényszék büntethetőséget kizáró okból felmentett egy nőt az ellene a bűncselekmény elhárítására idős koránál vagy fogyatékosságánál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettének vádja alól és egyúttal elrendelte a kényszergyógykezelését is.  

Munkahelyi telefonszám
Ügyfélfogadási idő

Előzetesen egyeztetett időpontban

A Fővárosi Törvényszék előkészítő ülést tartott abban a büntetőügyben, amelyben egy férfit, mint erőszakos többszörös visszaesőt, életveszélyt okozó testi sértés bűntettével és garázdaság vétségével vádolnak.

Tizennyolcadik életévét be nem töltött személy sérelmére személyi szabadságtól megfosztással, erőszakkal, fenyegetéssel, a sértett sanyargatásával, kizsákmányolás céljából történő elszállásolással, üzletszerűen és különösen súlyos hátrányt okozva elkövetett emberkereskedelem bűntette és más bűncselekmények miatt emelt vádat az ellen a férfi ellen az ügyészség, akinek 2021. november 26-án megtartott nyilvános, folytatólagos tárgyalásán a Budapest Környéki Törvényszék ítéletet hirdetett.

Szervezeti egység
Szegedi Járásbíróság
Beosztás
csoportvezető bíró
Ügyszak
polgári

A Pécsi Törvényszék a 2021. november 29-én megtartott nyilvános tárgyaláson T. T. vádlottat emberölés bűntette miatt 10 év börtönre és 10 év közügyek gyakorlásától eltiltásra ítélte. A bíróság a szabadságvesztés büntetésbe beszámította a vádlott által letartóztatásban töltött időt, továbbá megállapította, hogy a vádlott a büntetés 3/4 részének kitöltését követően bocsátható feltételes szabadságra.

Image

A bíróságok elnevezéséről, székhelyéről és illetékességi területének meghatározásáról szóló 2010. évi CLXXXIV. törvény alapján 2022. január 1. napjától a Győri Törvényszék illetékességi területén új járásbíróság, a Csornai Járásbíróság jön létre.

A Kiskunhalasi Járásbíróság gyorsított eljárásban 3 év 4 hónap börtönre és 6 év 8 hónap kiutasításra ítélt egy 33 éves macedón férfit, akit a Kiskunhalasi Járási Ügyészség állított bíróság elé.

Űrlap azonosító
ELNOKIP03
Nyomtatvány azonosítója
ELNOKIP03-20-01
Közzététel dátuma
Módosítás dátuma
Következő módosítás dátuma
Űrlap azonosító
ELNOKIU03
Nyomtatvány azonosítója
ELNOKIU03-20-01
Közzététel dátuma
Módosítás dátuma
Következő módosítás dátuma

A Szolnoki Törvényszék 2021. november 30-án bizonyítottság hiányában felmentette a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettének vádja alól, és elrendelte a szabadlábra helyezését, annak a férfinak, aki, az ellene emelt vád szerint, 2018. július 1-jén este nyolc óra körül a sértett zagyvarékasi otthonában több késszúrással megölt egy idős asszonyt.

A Miskolci Járásbíróság elrendelte annak a férfinak a letartóztatását, akivel szemben szexuális erőszak kísérletének gyanúja miatt indult büntetőeljárás.

A Nyíregyházi Járásbíróság 2021. november 29-én közúti baleset okozásának vétsége miatt B.S.Zs. I. rendű vádlottat 1 év fogházbüntetésre és 1 év közúti járművezetéstől eltiltás mellékbüntetésre, míg B.D. II. rendű vádlottat 1 év fogházbüntetésre és 2 év közúti járművezetéstől eltiltás büntetésre ítélte. A bíróság a szabadságvesztés büntetés végrehajtását mindkét vádlott esetében 1 év próbaidőre felfüggesztette.

Szervezeti egység
Fővárosi Törvényszék
Beosztás
bíró
Ügyszak
munkaügyi
Kijelölés 1
munkaügyi ügyre
Szervezeti egység
Tatabányai Törvényszék
Beosztás
bíró
Ügyszak
polgári
Szervezeti egység
Nyíregyházi Járásbíróság
Beosztás
bíró
Ügyszak
polgári
Kijelölés 1
munkaügyi ügyre
Szervezeti egység
Debreceni Törvényszék
Beosztás
bíró
Ügyszak
büntető (katonai tanács)
Szervezeti egység
Fővárosi Törvényszék
Beosztás
tanácselnök
Ügyszak
büntető
Kijelölés 2
bv. ügyekre kijelölés, nyomozási bíró