Balassagyarmati Törvényszék – Letartóztatta a bíróság a salgótarjáni fagyizóba betörő fiatalt

Szervezeti egység
Balassagyarmati Törvényszék

A Salgótarjáni Járásbíróság nyomozási bírája letartóztatta azt a 20 éves helyibéli férfit, aki a gyanú szerint rövid időn belül több alkalommal is lopást követett el Salgótarjánban.

A nyomozás eddigi adatai szerint a gyanúsított egy, a megyeszékhelyen található fagylaltozóba tört be június elején. Az éjszakai órákban felfeszítette annak alumínium redőnyét, átmászott a pulton, majd átkutatta az épületet. A kasszából, a raktárból, illetve a fagylaltkészítő műhelyből összesen 319 ezer forintot vitt magával.
A gyanú szerint a férfi ezen túlmenően többmilliós összegű lopási és rongálási kárt okozott egyedül és társával közösen, ugyanis májusban és júniusban több betöréses lopást követett el Salgótarjánban, ahol betört két étterembe, egy állateledel boltba, egy virágboltba, egy sütödébe, sőt két alkalommal ugyanabba a pékségbe is visszatért.
A hajléktalan életmódot folytató, vagyontalan, munkanélküli férfi letartóztatását a bíróság egy hónap időtartamra elrendelte a jelenlétének biztosítása, valamint a bűnismétlés veszélyének megakadályozása érdekében. A bíróság végzése végleges.

Salgótarján, 2024. június 21.

Balassagyarmati Törvényszék Sajtóosztály