A bírósági szervezet számára előfizetett szakirodalmi adatbázisok

 

Előfizetett jogi adatbázisok:

 

jogtarkep.jpg
Wolters Kluwer Jogtár: Magyarország egyik legnagyobb jogi információs rendszere. Az adatbázis a hatályos magyar és unió joganyagai mellett, kommentárokat, szakfolyóiratok teljes szövegét, bírósági határozatokat, iratmintákat, jogi szakvizsgához felkészítő anyagokat is tartalmaz. A jogi szakirodalmi kutatáshoz segítséget nyújt az európai és magyar jogi bibliográfia. A bírósági felhasználók egyedi azonosítóval tudják használni.

 

Hein Online
Hein Online: Angol nyelvű jogi dokumentumok kurrens és történeti adatbázisa. Az adatbázis több mint 100 millió oldalnyi anyagot tartalmaz, így a legtöbbet hivatkozott, közel 2000 jogi szakfolyóirat teljes szövegű gyűjteményét, és elérhetővé teszi az Egyesült Államok bizonyos joganyagait, jogi dokumentumait. A bírósági hálózaton belül használható.

 

ebscolegalkep.jpg
Az EBSCO jogtudományi adatbázisa több száz folyóirat teljes szövegéhez biztosít hozzáférést, lefedve a jogtudomány minden területét. Közel 2500 dokumentumot tartalmaz.

 

Oxford Academic Journals jogi folyóiratai
Oxford Academic Journals jogi folyóiratai: Az Oxford University Press a világ egyik vezető egyetemének kiadója. A jogtudományi folyóiratcsomagja elsősorban amerikai és angol kiadású folyóiratokat és évkönyveket tartalmaz, számos jogterületről. Összesen 55 címhez van hozzáférés.

 

111.jpg
Cambridge University Press jogi folyóiratai: Az egyetemi kiadó társadalomtudományi (HSS Collection) csomagja 280 időszaki kiadványa közül több mint negyven jogtudományi folyóirat érhető el teljes szöveggel. Az angolszász jogi irodalom mellett számos európai joggal foglalkozó és nemzetközi jogi tartalom érhető el.

 

 

 

 Előfizetett általános adatbázisok:

 

Arcanum Digitális Tudástár
Arcanum Digitális Tudástár: Az adatbázis tudományos-, szakfolyóiratok, közlönyök, heti- és napilapok, lexikonok és szakkönyvek teljes szövegét szolgáltatja. Hasznos a jogtörténeti, bíróságtörténeti kutatásokhoz, jogtudomány témakörben több mint 3800 címet tartalmaz.

 

Szótár.net
Szótár.net - az Akadémiai Kiadó egy- és kétnyelvű szótárait tartalmazza

 

Mersz
MeRSZ - Magyar Elektronikus Referenciaművek: Az Akadémiai Kiadó online okoskönyvtára csaknem 800 magyar nyelvű kézikönyvet, szakkönyvet, felsőoktatási tankönyvet, jegyzetet valamint a Magyar Tudomány folyóirat 2017 óta megjelent számait tartalmaz teljes szöveggel, kereshető, jegyzetelhető, hivatkozható formában.

 

 

L'Harmattan Digitális Adatbázisa
L’Harmattan Digitális Adatbázis: Az Adatbázisban található tartalmak túlnyomó többsége olyan együttműködésekből született, melyet a L’Harmattan Kiadó különböző akadémiai kutatóintézetekkel, egyetemekkel, szakmai és civil szervezetekkel, valamint szakterületükön vezetőnek számító szakemberekkel alakított ki. A magas színvonalú szakkönyveket a L’Harmattan szépirodalmi portfoliója teszi teljessé.

 

 

Szent István Társulat
Szent István Társulat: Ez az adatbázis a Szent István Társulat és történelmi intézményei: a Jó és Olcsó Könyvkiadó Társulat, a Tudományos és Irodalmi Osztály, a Szent István Akadémia, az Élet, a Christianus Kiadó, a Stephaneum Nyomda 1847-től napjainkig terjedő kiadványainak teljességre törekvő digitális tárhelye.

 

 

Gondolat Kiadó
Gondolat Kiadó: A kiadó által gondozott 864 db kötethez férhetünk hozzá teljes szöveggel.

 

 

Osiris Kiadó adatbázisa
Osiris Kiadó: Az Osiris Kiadó az elmúlt években az egyik legismertebb és legigényesebb magyarországi tudományos és szépirodalmi könyvműhellyé vált. A kiadó 1803 kötetéhez férhetünk hozzá a felületen.