A bírósági szervezet számára előfizetett szakirodalmi adatbázisok

 

Előfizetett jogi adatbázisok:

 

jogtarkep.jpg
Wolters Kluwer Jogtár: Magyarország egyik legnagyobb jogi információs rendszere. Az adatbázis a hatályos magyar és unió joganyagai mellett, kommentárokat, szakfolyóiratok teljes szövegét, bírósági határozatokat, iratmintákat, jogi szakvizsgához felkészítő anyagokat is tartalmaz. A jogi szakirodalmi kutatáshoz segítséget nyújt az európai és magyar jogi bibliográfia. A bírósági felhasználók egyedi azonosítóval tudják használni.

 

Hein Online
Hein Online: Angol nyelvű jogi dokumentumok kurrens és történeti adatbázisa. Az adatbázis több mint 100 millió oldalnyi anyagot tartalmaz, így a legtöbbet hivatkozott, közel 2000 jogi szakfolyóirat teljes szövegű gyűjteményét, és elérhetővé teszi az Egyesült Államok bizonyos joganyagait, jogi dokumentumait. A bírósági hálózaton belül használható.

 

ebscolegalkep.jpg
Az EBSCO jogtudományi adatbázisa több száz folyóirat teljes szövegéhez biztosít hozzáférést, lefedve a jogtudomány minden területét. Közel 2500 dokumentumot tartalmaz.

 

Oxford Academic Journals jogi folyóiratai
Oxford Academic Journals jogi folyóiratai: Az Oxford University Press a világ egyik vezető egyetemének kiadója. A jogtudományi folyóiratcsomagja elsősorban amerikai és angol kiadású folyóiratokat és évkönyveket tartalmaz, számos jogterületről. Összesen 55 címhez van hozzáférés.

 

 

 

 Előfizetett általános adatbázisok:

 

Arcanum Digitális Tudástár
Arcanum Digitális Tudástár: Az adatbázis tudományos-, szakfolyóiratok, közlönyök, heti- és napilapok, lexikonok és szakkönyvek teljes szövegét szolgáltatja. Hasznos a jogtörténeti, bíróságtörténeti kutatásokhoz, jogtudomány témakörben több mint 3800 címet tartalmaz.

 

Mersz
MeRSZ - Magyar Elektronikus Referenciaművek: Az Akadémiai Kiadó online okoskönyvtára csaknem 800 magyar nyelvű kézikönyvet, szakkönyvet, felsőoktatási tankönyvet, jegyzetet valamint a Magyar Tudomány folyóirat 2017 óta megjelent számait tartalmaz teljes szöveggel, kereshető, jegyzetelhető, hivatkozható formában.

 

 

L'Harmattan Digitális Adatbázisa
L’Harmattan Digitális Adatbázis: Az Adatbázisban található tartalmak túlnyomó többsége olyan együttműködésekből született, melyet a L’Harmattan Kiadó különböző akadémiai kutatóintézetekkel, egyetemekkel, szakmai és civil szervezetekkel, valamint szakterületükön vezetőnek számító szakemberekkel alakított ki. A magas színvonalú szakkönyveket a L’Harmattan szépirodalmi portfoliója teszi teljessé.

 

 

Szent István Társulat
Szent István Társulat: Ez az adatbázis a Szent István Társulat és történelmi intézményei: a Jó és Olcsó Könyvkiadó Társulat, a Tudományos és Irodalmi Osztály, a Szent István Akadémia, az Élet, a Christianus Kiadó, a Stephaneum Nyomda 1847-től napjainkig terjedő kiadványainak teljességre törekvő digitális tárhelye.

 

 

Gondolat Kiadó
Gondolat Kiadó: A kiadó által gondozott 864 db kötethez férhetünk hozzá teljes szöveggel.

 

 

Osiris Kiadó adatbázisa
Osiris Kiadó: Az Osiris Kiadó az elmúlt években az egyik legismertebb és legigényesebb magyarországi tudományos és szépirodalmi könyvműhellyé vált. A kiadó 1803 kötetéhez férhetünk hozzá a felületen.