Budapest Környéki Törvényszék - Bűnügyi felügyeletben környékezte meg unokahúgát a férfi

Szervezeti egység
Budapest Környéki Törvényszék

Nővére lányát zaklatta a férfi, aki ellen a Váci Rendőrkapitányság szeméremsértés vétsége miatt nyomoz. Eddig a gyanúsított – más büntetőeljárás miatt – bűnügyi felügyeletben volt, most a bíróság letartóztatta.

A férfi egy háztartásban élt nővérével és annak tinédzserkorú lányával. 2020. október 26-án a gyanúsított szexuális céllal közeledett az unokahúga felé, aki azonban kitért előle. Nem sokkal később a gyanúsított a fiatal lány jelenlétében szeméremsértő magatartást tanúsított.

Szabadlábon hagyása esetén a gyanúsítottal szemben fennáll a büntetőeljárásban részt vevő személyek jogellenes befolyásolása, illetve a bűnismétlés veszélye.
A férfi többszörösen büntetett előéletű, tagadta a terhére rótt bűncselekményt, amelyet  - a gyanú szerint  - más büntetőeljárás és az annak során elrendelt bűnügyi felügyelet hatálya alatt követett el.

A Budakörnyéki Járásbíróság nyomozási bírója meghallgatta a gyanúsítottat és az ügyészi indítvánnyal egyetértve elrendelte a letartóztatását az elsőfokú bíróságnak a tárgyalás előkészítése során hozandó határozatáig, de legfeljebb 2020. november 28-ig. 

A döntést az ügyész tudomásul vette, a gyanúsított fellebbezett ellene. Mivel a férfi védője nem volt jelen, így jogorvoslatra neki 5 munkanap áll rendelkezésére. A végzés így nem végleges, de végrehajtható.

Budapest, 2020. október 28.

                      Budapest Környéki Törvényszék Sajtó-és Kommunikációs Osztály