Budapest Környéki Törvényszék - Gyerekek előtt viselkedett szeméremsértően a terhelt, gyorsított eljárásban ítélte el a bíróság

Szervezeti egység
Budapest Környéki Törvényszék

Szexuális tevékenységet végzett a szomszéd udvarban játszó kislányok előtt a vádlott – szeméremsértés bűntette miatt emelt vádat ellene az ügyészség. Ügyében a Ceglédi Járásbíróság 2021. szeptember 23-án gyorsított bíróság elé állításos eljárásban hirdetett ítéletet.

2021. augusztus 18-án a vádlott észrevette, hogy a szomszéd udvarban 3 kislány – egy 4, egy 7 és egy 8 éves gyermek – játszik. Őket a férfi integetéssel próbálta a kerítés mellé csalni. Mivel a lányok gyanúsnak találták a jelzést, nem közeledtek a terhelt felé, aki ekkor a gyermekek számára jól látható, szeméremsértő módon szexuális cselekményt végzett.
A bíróság elé állításos tárgyaláson a terhére rótt cselekményt a vádlott beismerte. A bíróság az ügyészi feljegyzéssel szemben – más minősítést megállapítva - nem 1, hanem 3 rb. szeméremsértés bűntettében mondta ki bűnösnek a férfit, amelyért őt – halmazati büntetésül – 6 hónap börtönbüntetésre és 1 év a 18. életévét be nem töltött személy nevelését, felügyeletét, gondozását, gyógykezelését végző, illetve ilyen személlyel egyéb hatalmi vagy befolyási viszonyban álló foglalkozástól eltiltásra ítélte. A szabadságvesztés büntetés végrehajtását a bíróság 1 év próbaidőre felfüggesztette.

A döntést az ügyész, a vádlott és a védő is tudomásul vette, így az ítélet jogerős.

Budapest, 2021. szeptember 23.

                    Budapest Környéki Törvényszék Sajtó- és Kommunikációs Osztály