Egri Törvényszék - Folytatódott a személyi szabadság megsértésének bűntette miatt indult ügy tárgyalása

Szervezeti egység
Egri Törvényszék

A Hatvani Járásbíróság a mai napon folytatta a fiatalkorú V. E. I. rendű, fiatalkorú Sz. R. II. rendű és H. K. III. rendű vádlottakkal szemben a tizennyolcadik életévét be nem töltött személy sérelmére aljas indokból elkövetett személyi szabadság megsértésének bűntette és súlyos testi sértés bűntettének kísérlete miatt indult büntetőügy tárgyalását.
A bíróság a mai napon ítéletet nem tudott hozni, mert a II. rendű vádlott a tárgyaláson nem jelent meg. A bíróság a mai tárgyaláson az iskola mellett az utcán található térfigyelő kamera felvételeit játszotta le, majd a tárgyalást elnapolta. A tárgyalás 2019 márciusában várhatóan a perbeszédekkel fog folytatódni.

 
A vádirati tényállás szerint a fiatalkorú I. rendű vádlott a társával, a fiatalkorú II. rendű vádlottal 2017 májusában Hatvanban az egyik gimnázium előtt megvárta a kiskorú sértettet, mert megegyeztek abban, hogy egy korábbi, az I. rendű vádlott és a sértett közötti nézeteltérést úgy fognak rendezni, hogy az iskola előtt, a nyílt utcán az iskolások szeme láttára megverik a kiskorú sértettet. Az I. rendű és a II. rendű vádlottak előre megtervezetten a hetedik tanóra befejezését követően kilépő kiskorú sértettet az iskola előtt a két karjánál megfogva, látványosan megragadták, és a sértettet az akarata ellenére az iskolából kilépő közel száz diák előtt, körülbelül harminc méteren keresztül az utcára vezették abból a célból, hogy megverjék, miközben számon kérően kiabáltak vele. Ezt követően az I. rendű és a II. rendű vádlottak közösen folyamatosan bántalmazták a sértettet, pofon ütötték, a fejét a betonoszlopba ütötték, valamint a haját kitépték, és többször megrugdosták a földön fekvő sértettet. Eközben az I. rendű vádlott barátja, a III. rendű vádlott a verés helyszínére érkező és azt észlelve a sértettet bántalmazó vádlottakkal szemben fellépni szándékozó egy másik sértettet feltartóztatta, a mellkasánál fogva ellökte őt. Ezáltal a III. rendű vádlott a kiskorú sértett bántalmazásának folytatását segítette. A kiskorú sértett a bántalmazás következtében nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett, azonban fennállt súlyosabb, nyolc napon túl gyógyuló sérülések kialakulásának a lehetősége is.

Eger, 2019. február 11.

Egri Törvényszék Sajtóosztály