Egri Törvényszék - Letartóztatás garázdaság bűntettének gyanúja miatt

Szervezeti egység
Egri Törvényszék

Egy hónapra rendelte el a letartóztatását az Egri Járásbíróság annak a két férfinak, akikkel szemben csoportosan és felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntette miatt nyomoz az Egri Rendőrkapitányság.

A két férfit és harmadik társukat azzal gyanúsítják, hogy 2020. augusztus 1-jén Eger belvárosában egy közlekedési konfliktust követően egy másik autóssal szóváltásba keveredtek, majd hangosan szitkozódtak és egy késsel kiszúrták a sértett gépkocsijának kerekeit. A cselekmény alkalmas volt arra, hogy az azt észlelőkben megbotránkozást, vagy riadalmat keltsen.
Az Egri Járásbíróság nyomozási bírája a döntést azzal indokolta, hogy mindkét gyanúsított esetén megalapozottan feltehető, hogy szabadlábon hagyásuk esetén a tanúk befolyásolása és a gyanúsítottak összebeszélése révén a büntetőeljárás sikerét meghiúsítanák vagy megnehezítenék, valamint fennáll a bűnismétlés veszélye is, tehát, hogy újabb szabadságvesztéssel büntetendő bűncselekményt követnének el. 

A végzést az ügyész tudomásul vette, a gyanúsítottak és a védők azonban enyhébb kényszerintézkedés alkalmazása miatt fellebbeztek, így az nem végleges. A fellebbezés folytán az Egri Törvényszék másodfokú tanácsa hoz majd döntést, addig a gyanúsítottak letartóztatásban maradnak.

Eger, 2020. augusztus 4.

Egri Törvényszék Sajtóosztály