Egri Törvényszék - Letartóztatta a bíróság a kerekharaszti benzinkúton gyújtogató férfit

Szervezeti egység
Egri Törvényszék

Az Egri Járásbíróság egy hónapra elrendelte a letartóztatását annak a férfinak, akivel szemben közveszélyokozás bűntettének kísérlete miatt folytat nyomozást a Hatvani Rendőrkapitányság.

A férfit azzal gyanúsítják, hogy 2021. július 16-án az M3 autópálya kerekharaszti pihenőjénél a benzinkút egyik kútoszlopának tankolópisztolyából a nála lévő utazótáskára üzemanyagot locsolt, majd meggyújtotta. A tüzet a kút alkalmazottai oltották el és értesítették a rendőrséget.

Az Egri Járásbíróság nyomozási bírája a döntést azzal indokolta, hogy a terhelt személyi körülményeire tekintettel megalapozottan lehet attól tartani, hogy szabadlábon hagyása esetén megszöknek vagy elrejtőzne, a büntetőeljárásban elérhetetlenné válna, ezzel a büntetőeljárás sikerét meghiúsítaná vagy megnehezítené, valamint fennáll a bűnismétlés veszélye is, feltehető, hogy újabb szabadságvesztéssel büntetendő bűncselekményt követne el. 

A végzést az ügyész és a gyanúsított tudomásul vette, a védő azonban szabadlábra helyezés, illetve enyhébb kényszerintézkedés alkalmazása miatt fellebbezést jelentett be, így az nem végleges. A fellebbezés folytán az Egri Törvényszék másodfokú tanácsa hoz majd döntést, addig a gyanúsított letartóztatásban marad.

Eger, 2021. július 19.

                        Egri Törvényszék Sajtóosztály