Egri Törvényszék - Önbíráskodással és kábítószer-kereskedelemmel gyanúsítják a letartóztatott férfit

Szervezeti egység
Egri Törvényszék

Az Egri Járásbíróság nyomozási bírája elrendelte annak a férfinak a letartóztatását, akivel szemben felfegyverkezve elkövetett önbíráskodás bűntette és kábítószer kereskedelem bűntette miatt nyomoz a Hatvani Rendőrkapitányság. 

A gyanú szerint a férfi egy vita során ismerősét egy fegyvernek látszó tárggyal fenyegetve próbálta annak elismerésére rábírni, hogy egy jelentős összeggel tartozik neki. A férfit azzal is gyanúsítja a nyomozóhatóság, hogy otthonának garázsában kábítószert árult. Az ehhez szükséges eszközöket, valamint kábítószert is találtak a kutatás során. 

A bíróság a gyanúsított letartóztatását 1 hónapra rendelte el. A végzés rögzíti, hogy alappal feltehető, hogy letartóztatás hiányában a gyanúsított a tanúk befolyásolásával a bizonyítást megnehezítené vagy meghiúsítaná, illetve a bűnismétlés reális veszélye is fennáll.
A végzést az ügyész tudomásul vette, azzal szemben a gyanúsított fellebbezést jelentett be, a gyanúsított védője nem volt jelen az ülésen, neki 5 munkanapja van a fellebbezés bejelentésére. A határozat így nem végleges.

Eger, 2021. július 22.

                                
                     Egri Törvényszék Sajtóosztály