Fővárosi Törvényszék- Előkészítő ülés volt egy jogosítványát vesztegetés útján visszaszerezni próbáló férfi ügyében

Szervezeti egység
Fővárosi Törvényszék

A Fővárosi Törvényszék távmeghallgatás útján előkészítő ülést tartott abban a büntetőügyben, amelyben az I. rendű vádlottat kötelesség megszegésére irányuló hivatali vesztegetéssel, hivatali helyzettel visszaélésre irányuló hivatali vesztegetéssel és bűnsegédként elkövetett közokirat-hamisítás bűntettével, a II. rendű terheltet vesztegetést állítva elkövetett befolyással üzérkedés bűntettével, míg a III. rendű vádlottat bűnsegédként elkövetett kötelesség megszegésére irányuló hivatali vesztegetéssel, bűnsegédként elkövetett hivatali helyzettel visszaélésre irányuló hivatali vesztegetéssel, valamint közokirat-hamisítás bűntettével vádolja az ügyészség.

A vád szerint az I. rendű terhelt 900 ezer forintot fizetett azért, hogy – a III. rendű vádlott közreműködésével – a II. rendű vádlott segítsen neki jogosulatlanul visszaszerezni a bevont vezetői engedélyét.

Tekintettel arra, hogy a II. és III. rendű vádlottak vonatkozásában az előkészítő ülés már március elején lezajlott, ezért az eljárás most csak az I. rendű vádlott esetében folytatódott. Ő nem ismerte be bűnösségét és nem mondott le a tárgyaláshoz való jogáról sem. 

Ezt követően a vád és védelem képviselői előadták bizonyítási indítványaikat, majd a bíróság tárgyalásra utalta az ügyet. Ennek időpontját a bíróság hivatalból fogja kitűzni.

Budapest, 2021. április 1.

Fővárosi Törvényszék Sajtóosztály