Fővárosi Törvényszék – Előkészítő ülést és tárgyalást tartott a bíróság egy idős férfit súlyosan bántalmazó nő ügyében

Szervezeti egység
Fővárosi Törvényszék

A Fővárosi Törvényszék előkészítő ülést és tárgyalást tartott egy büntetőügyben, amelyben a terheltet a bűncselekmény elhárításra idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettének kísérletével vádolják. 

A vádirat szerint a prostituáltként dolgozó vádlott 2019. december 10-én az akkor 82 éves sértett lakásán tartózkodott, tudva azt, hogy a férfi aznap vette át a nyugdíját a postástól. A terhelt felszólította az idős férfit, hogy az előző napi szexuális szolgáltatásért adjon neki 30 ezer forintot, amit a sértett megtagadott, emiatt szóváltás alakult ki közöttük. A vita során a terhelt egy 13 cm pengehosszúságú késsel többször megszúrta a sértettet. Bár a férfi megpróbált segítséget kérni telefonon, azonban a nő ezt megakadályozandó elvette a mobilkészüléket, a vezetékes telefon zsinórját pedig elvágta. Az idős férfi kiabálására a ház lakói, illetve az épületben dolgozó munkások felfigyeltek, és miután a vádlott nem nyitott nekik ajtót, feltörték azt, továbbá értesítették a rendőrséget és a mentőket is. A terheltet a helyszínen elfogták, az életveszélyes sérüléseket szenvedett sértettet pedig kórházba szállították.

Az előkészítő ülésen a vádlott nem ismerte be bűnösségét és nem mondott le a tárgyaláshoz való jogáról sem, így a bíróság tárgyalásra utalta az ügyet, amelyet a vádlott, a sértett és a tanúk meghallgatásával nyomban meg is kezdett. 

A következő tárgyalás 2021. november 19-én lesz, ekkor további tanúk és a szakértő meghallgatása, valamint akár perbeszéd, ítélet is várható. 

Budapest, 2021. október 13.

Fővárosi Törvényszék Sajtóosztály