Fővárosi Törvényszék - Tagadta bűnösségét a férfi, akit egy Erzsébetvárosban elkövetett szexuális erőszak kísérletével vádolnak

Szervezeti egység
Fővárosi Törvényszék

A Pesti Központi Kerületi Bíróság előkészítő ülést tartott abban a büntetőügyben, amelyben az ügyészség szexuális erőszak és súlyos testi sértés bűntettének kísérletével, kifosztás bűntettével, valamint kábítószer birtoklásának vétségével vádol egy férfit.

A vádirat szerint 2020. január 21-én éjjel a terhelt udvarolni kezdett egy nőnek egy erzsébetvárosi szórakozóhelyen, majd felajánlotta neki, hogy hazakíséri. Az út során a vádlott megpróbálta megerőszakolni a nőt, amely cselekményét egy járókelő zavarta meg. A vádlott bántalmazta a nő védelmére kelő férfit is, majd a nő telefonját magához véve elmenekült a helyszínről. A fentieken kívül a terhelt még az elfogását megelőzően legalább egy adag marihuánát megszerzett, amelyből fogyasztott is. 

A mai előkészítő ülésen a vádlott nem ismerte be bűnösségét és nem mondott le a tárgyaláshoz való jogáról sem. Ezt követően a vád és a védelem képviselői előadták bizonyítási indítványaikat, majd a bíróság tárgyalásra utalta az ügyet, amelyet meg is nyitott. A bizonyítási eljárás a vádlott meghallgatásával elkezdődött, és 2021. január 20-án tanúmeghallgatással fog folytatódni.

Budapest, 2020. október 21.

Fővárosi Törvényszék Sajtóosztály