Fővárosi Törvényszék - Tagadta bűnösségét a terhelt, akit két férfi megölésével és két másik bántalmazásával vádolnak

Szervezeti egység
Fővárosi Törvényszék

A Fővárosi Törvényszék előkészítő ülést tartott abban a büntetőügyben, amelyben egy férfit nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel, több ember és védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés és súlyos testi sértés bűntettével vádolnak.

A vádirat szerint a terhelt súlyosan bántalmazott egy 65 éves férfit, akinél szívességi lakáshasználóként lakott. Egy közös ismerősük hívott mentőt a sértetthez, miután napokkal később rátalált a lakásban. A férfi később a kórházban életét vesztette.
A vádlott egy másik alkalommal késsel halálra szurkálta egy hajléktalantársát, azért, hogy értékeit megszerezze. Elvette az áldozat sportcipőjét és ezüst nyakláncát, amelyek összértéke 50 ezer forint volt. Ezeken kívül még két másik cselekmény elkövetésével is vádolják, amelyek során két hajléktalan férfit bántalmazott, egyiküket késsel meg is szúrta.

A mai előkészítő ülésen a vádlott nem ismerte be bűnösségét és nem mondott le a tárgyaláshoz való jogáról. Miután a bizonyítási indítványok elhangzottak, a bíróság tárgyalásra utalta az ügyet.

Az eljárás 2022. április 27-én a vádlott meghallgatásával folytatódik. 

2022. január 11.

Fővárosi Törvényszék Sajtótitkárság