Győri Törvényszék - Letartóztatásba került a Győrben késélezéssel házaló, majd ollóval támadó férfi

Szervezeti egység
Győri Törvényszék

A Győri Járásbíróság nyomozási bírája az elsőfokú bíróságnak a tárgyalás előkészítése során hozott határozatáig, de legfeljebb egy hónapi időtartamra elrendelte annak a gyanúsítottnak a letartóztatását, aki a gyanú szerint Győr belvárosában késélezéssel házalt, majd az őt elküldő idős férfit egy ollóval három alkalommal megszúrta.

A bíróság a megalapozott gyanú fennállását megállapította és a legsúlyosabb, személyi szabadság elvonásával járó bírói engedélyes kényszerintézkedés elrendelését indokoltnak látta. 

A bíróság határozatának indokolása szerint a letartóztatás elrendelése indokolt a gyanúsított jelenlétének biztosítása érdekében, hiszen a letartóztatott egy budapesti munkásszállón lakik, így megalapozottan feltehető, hogy szabadlábon hagyása esetén megszökne vagy elrejtőzne.

A bíróság a letartóztatás elrendelését indokoltnak látta továbbá a bizonyítás nehezítésének megakadályozása érdekében, valamint a bűnismétlés veszélyére tekintettel, ez utóbbira nézve különösen azért, mert a gyanúsított a jelenlegi cselekményt is feltételes büntetésének hatálya alatt követte el.

A döntéssel szemben a gyanúsított és védője is fellebbezést jelentett be.
 
Győr, 2021. április 4.

Győri Törvényszék Sajtóosztály