Kaposvári Törvényszék – Ítélet a kuruzsló ügyében

Szervezeti egység
Kaposvári Törvényszék

Az 57 éves vádlottat a Fonyódi Járásbíróság nem jogerős ítéletében kuruzslás vétsége és testi sértés bűntette miatt marasztalta, őt 1 év 6 hónap szabadságvesztésre ítélte, a szabadságvesztés végrehajtását 2 évi próbaidőre felfüggesztette.
 
Az irányadó tényállás szerint a vádlott sem orvosi, sem egészségügyi végzettséggel nem rendelkezett, azonban magát orvosként, kiropraktőrként (csontkovács) és természetgyógyászként hirdette, rendeléseket tartott, ahol alkalmanként 8-10 személyt fogadott és őket „kezelte”.
 
A vádlott ezen cselekményéről értesült az orvosi kezelés alatt álló sértett, aki megjelent a vádlott rendelésén. A vádlott konzultációt követően azt javasolta neki, hogy a korábban felírt és szedett gyógyszereit „dobja a szemétbe”, és az általa adott vitaminkészítményeket szedje. A sértett állapota azonban rohamosan romolni kezdett, ezért visszament korábbi kezelőorvosához, majd kórházba került, ahol állapota csak több mint egy éves kórházi tartózkodást és a szakorvos által felírt gyógyszerek szedését követően javult jelentősen.
 
Az ítélet nem jogerős.
 
Kaposvár, 2018. október 10.

 
Kaposvári Törvényszék Sajtóosztály