Kecskeméti Törvényszék - 1 év börtön az autóbuszt megrongáló és egy boltot kifosztó férfinek 

Szervezeti egység
Kecskeméti Törvényszék

A Kiskunhalasi Járásbíróság gyorsított eljárásban 1 év börtönre és 1 év közügyektől eltiltásra ítélt egy 24 éves jánoshalmi férfit, aki 2020. október 31-én ittas állapotban megrongálta a Volánbusz egyik autóbuszát Jánoshalmán. 

A bíróság megállapította, hogy a vádlott az éjszakai órákban a busz vezetőoldali ablakát betörte, behatolt az utastérbe, ahol kutatást végzett, de nem talált semmit. Ezután megpróbálta elindítani a járművet, de - a kasszában felejtett – indítókulcs a kapcsolóba betört így nem tudta elindítani. Ekkor a poroltó készüléket magához vette és szétfújta a töltőanyagot. Cselekményével 255.000 Ft kárt okozott.
Ezt követően a vádlott egy lakóépületbe akart behatolni, hogy onnan készpénzt és más értéket lopjon el, azonban az épületben tartózkodó nő segítségért kiáltott és ekkor a vádlott elszaladt. 
Ezután a vádlott megjelent egy üzletnél, ahol az egyik ablakot betörte és a boltból készpénzt, mobiltelefont és kávét lopott el összesen 135.000 Ft értékben, miközben a térfigyelő kamerákat is megrongálta, amivel további 188.000 Ft kárt okozott.

Az ítélet jogerős, a vádlott már meg is kezdte büntetése letöltését.

Kecskemét, 2020. november 27.

Kecskeméti Törvényszék Sajtóosztály