Kecskeméti Törvényszék - Fegyházbüntetésre ítélték a visszaeső kábítószer kereskedőt

Szervezeti egység
Kecskeméti Törvényszék

A Kiskőrősi Járásbíróság 7 év 6 hónap fegyházbüntetésre és 8 év közügyektől eltiltásra ítélt egy 38 éves keceli férfit, akivel szemben kábítószer kereskedelem, új pszichoaktív anyaggal való visszaélés és lopás miatt emelt vádat a Kiskőrösi Járási Ügyészség.

Az ügy lényege szerint a férfi 2020 októbere és 2021 júliusa közötti időszakban a keceli otthonában, új pszichoaktív anyaggal és kábítószerrel kereskedett. A férfi az – ismeretlen személyektől szerzett – anyagot gyógyszerrel felhígította, majd digitális mérlegen kimérte és alufólia pakkokba adagolta. Az így elkészített pakkokat 1000 forintért-, míg a hígítatlan anyag grammját 6000 forintért értékesítette. A férfi vevői között kiskorú is volt.
A férfinak azért is kellett a bíróság előtt felelnie, mivel 2021 márciusában - egy tázlári tanyáról - akácoszlopot, vaslemezt és vaselemeket, állattartáshoz szükséges eszközöket és akác tűzifát lopott el. Az így okozott kár 475 000 forint, amelyből csak 5000 forint térült meg.
A férfit – aki visszaesőnek számít – korábban többször elítélték garázdaság vétsége és testi sértés bűntette miatt.

Az ítélet nem jogerős, ugyanis a férfi és a védője enyhítésért fellebbezést nyújtott be, amit a Kecskeméti Törvényszék bírál el.

Kecskemét, 2023. október 25.

Kecskeméti Törvényszék Sajtóosztály