Kecskeméti Törvényszék  - Ítélet az orgoványi halálos gázolás ügyében

Szervezeti egység
Kecskeméti Törvényszék

A Kecskeméti Járásbíróság tárgyalás kitűzése nélkül – előkészítő ülésen – 2 év – végrehajtásában 5 év próbaidőre felfüggesztett – fogházra, és 2 év járművezetéstől eltiltásra ítélte azt az orgoványi nőt, akit halálos közúti baleset okozásával vádolnak. 

Az ítélet szerint 2018. június 11-én 4 óra 28 perc körül a vádlott Orgovány lakott területén belül az 50 km/h sebességkorlátot túllépve közlekedett személygépkocsijával. Az egyik balra ívelő útkanyarulatból túlzott sebessége miatt az út jobboldali útpadkájára sodródott, majd onnan balra kormányozta a gépjárművét és nekiütközött egy ingatlan kerítésének. Ekkor elütötte a járdán sétáló két férfit, amelynek következtében az egyik sértett az ingatlan kerítésének csapódott, míg a másik sértett egy virágágyásba esett. A baleset következtében az egyik sértettnek 21 napon belül gyógyuló sérülései keletkeztek, míg a másik sértett olyan súlyos sérüléseket szenvedett el, hogy a kórházba szállítását követően életét vesztette. A baleset során a vádlott is súlyosan megsérült.

A vádlott az előkészítő ülésen a bűnösségét elismerte, a tárgyalásról lemondott. Az ítéletet a vádlott és védője tudomásul vették, míg az ügyészség 3 nap gondolkodási időt tartott fenn, így az nem jogerős. 

Kecskemét, 2020. október 27. 

Kecskeméti Törvényszék Sajtóosztály